2013. május 6., hétfő

Fahéjas szívek kis hibával!

Okki  blogján láttam meg ezt a finomságot és mivel imádom a fahéj ízét így  elkészítettem. Már megint egy kis kérdőjelet kénytelen voltam tenni mint egy másik sütimnél is mert annyira nem szabályos mint az említett blogon  de nagyon finom!
                                                                       
Hozzávalók: Fél adagból  készült mert ez kettőnknek éppen elég! 25 dkg. liszt, 1 dkg. élesztő, 2 ek. cukor, 1 tojás felütve annak a fele a tésztába, a másik felével lekentem, 1 dl. tej, csipet só, 2,5 dkg. margarin. Töltelékhez:  2,5 dkg. margarin, 4 tk. cukor, 1,5 tk. fahéj. 
*
Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejjel cukorral kelesztettem majd a többi hozzávalóval együtt jól bedagasztottam. A margarint már mikor összeállt a tészta akkor langyosan dagasztottam bele . Letakarva meleg helyen kelesztettem még duplájára nem nőtt. Ekkor enyhén lisztes deszkán  lazán átgyúrtam 5 kis gombócot  formáltam belőle amit letakarva még 10' pihentettem. Ezután a gombócokat  egyenként kinyújtottam   téglalapra megkentem langyos margarinnal majd megszórtam a cukor és fahéj keverékével. Feltekertem mint a bejglit majd  kicsit megsodortam meghúztam és kétrét hajtottam úgy hogy a hajtás belülre kerüljön az alsó részen kicsit összenyomtam meghúztam ez a szív csücske és ollóval /vagy késsel/ a fenti részen középen egy 4-5 cm. vágást csináltam  és ezt kicsit kifordítottam, /sajnos sütőpapírra tettem  de legközelebb nem fogom megint leragadt / kicsit pihentettem a tésztát majd lekentem a maradék tojással. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. 
Ui: A sütemény nagyon finom , a formázáson még van mit javítanom ! Nézzétek meg  a fent jelzett blogon a formázás technikai leírását mert nagyon jól van szemléltetve! (Már így utólag rájöttem mit rontottam el, szerintem nem vágtam be mélyebben a tésztát!) 
Jó étvágyat!

13 megjegyzés:

Katalin írta...

Megnéztem Okki blogján, valóban kicsit másképp néznek ki, de a tiéd is nagyon mutatót, és a mi a fő, hogy nagyon finom lehet :)

Névtelen írta...

Semmi hiba nincs a sütiben!
Évikém biztisan csodafinom hát kit érdekel az alakja, nemigaz;-)
Puszillak

Timi írta...

Nekem is nagyon tetszik a fotó is és a recept is! A fahéjas dolgok bármikor jöhetnek :o)!

Kati írta...

Szerintem is szépek így is:)

trollanyu írta...

Szépséghibával is elfogyna pillanatok alatt:) Legközelebb már tökéletesek lesznek.

Elisabeth írta...

Nem néztem meg az Okki blogján még, nem is ismerem őt, de tetszik a tiéd, látom a kis szivecskéket, és a tészta igazán guszta és finom!

Éva írta...

Katalin köszönöm ez valóban csak egy kis szépséghiba:)
Emőke köszönöm , nagyon finom akinek nem tetszik legfeljebb csukottszemmel eszi meg igaz?:)
Timi köszi, a fahéjas édességet én is nagyon szeretem!
Kati köszönöm!
trollanyu köszi, szerintem is legközelebb majd jobban sikerül!
Elisabeth köszönöm, nagyon finom az biztos!

Okki írta...

Nem számít, hogy néz ki, a lényeg, hogy finom legyen. :)Örvendek, hogy elkészítetted, és hogy ízlett nektek is.
Szerintem is, ha egy kicsit jobban bevágod, akkor tökéletesebbek lettek volna, DE így is jók lettek. :)

Márti írta...

Elsőre azt hittem,valami új forma :) de mint már a többiek is írták, az íze a fontos!

HajniZoli írta...

Finomak, én is elkészítettem régebb Okkitól. Egy picit mélyebben kell bevágni, nekem sem lettek tökéletesek:-)többször kell készíteni, a gyakorlat teszi a mestert:-)

Éva írta...

Okki köszi legközelebb majd jobban bevágom az biztos!
Márti az íze nagyon finom volt!
HajniZoli jó is lenne többször elkészíteni de nem nagy a hűtőm így nem tudnám hol tartalékolni a gyerekeknek.Általában azt csinálom hogy amit úgy gondolok hogy nem fogy el azt mélyhűtőbe pakolom a gyerekek mikor jönnek örömmel eltüntetik!

Timi írta...

Tegnap meg is sütöttem!!! Nagyon finom valóban!!! Köszi mégegyszer a receptet! :o)

Éva írta...

Timi nagyon örülök hogy ízlett! Egészségetekre!