2013. június 15., szombat

Meggyes lepény/bögrés🍒

                                                                       
Hozzávalók:(blogomban már szerepel de leírom), 2 bögre liszt, 1 bögre kristálycukor, 1 bögre tej, 10-12 dkg. zsír, 2 db. tojás, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliacukor. 1/2 kg. meggy.( 2,5 dl. a bögrém) 
🍒
Elkészítése:  Meggyet kimagoztam szűrőkanálba tettem hogy csepegjen le még a tészta elkészül.  A tojás sárgáját a kétféle cukorral és a zsírral kicsit kikavartam majd a többi hozzávalókkal együtt  összekavartam és végül a tojás fehérjét habnak felverve óvatosan belekevertem. Tepsit zsírral kikentem liszttel beszórtam és ebbe öntöttem a tésztát  a tetejére szórtam a meggyet./nyomkodni a tésztába nem kell /. Előmelegített sütőben 200 fokon 25' . Mikor kihűlt a tészta akkor szórtam meg porcukorral.
/Tepsim mérete amiben sütöttem: 32x22 cm./
Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

Márti írta...

Szeretem nagyon a bögrés sütiket,főleg meggyel!

HajniZoli írta...

Látszik, hogy milyen puha! A miénk már elfogyott, kérnék belőle:-)

Éva írta...

Márti köszi!
HajniZoli nagyon könnyü a tésztája. Gondolom nektek gyorsabban elfogy!:)

Tiffanylda írta...

Rég jártam nálad - és mindenhol...
Gyönyörű az unokád, milyen nagy fiú lett!:)
Ami a sütit illeti, nagy kedvencünk és már meggy is van a fákon, úgyhogy kipróbálom reform módon. Tönkölylisztből, olajjal, cukorpótlóval, és szódabikarbónával..:( Vagy így ne is kezdjek hozzá?:DDD Majd meglátjuk, mi sül ki belőle!

trollanyu írta...

Nagyon egyszerű a recept, és tényleg látszik a képen, mennyire légies a tészta. Meggyel sajnos nem, de más gyümölccsel kipróbálom:)

Horváth Emerencia írta...

Cseresznyével készítettem:)

Éva írta...

Tiffanylda köszönöm valóban az unokám már nagyfiú szeptemberben lesz 4 éves. Elég nagy növésű volt éppen eszembe hogy ha jön a tesója akkor már nem ő lesz a kicsi. Szerintem a süteményt próbáld ki nem ismerem a tönkölyliszt milyen, de egy próbát megér.
trollanyu bármilyen gyümölcsöt szórhatsz rá nagyon jó a tésztája.
Horváth Emerencia azzal is finom!