2013. július 8., hétfő

Gombáslecsó rizzsel

                                                                                 
Hozzávalók: 2 db vöröshagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 15 dkg. gomba, olaj, fűszerek:só,őrölt bors, pirospaprika, csípős paprika/mennyiség ízlés szerint/. Rizs, petrezselyem. 
🍄
Elkészítése: A  vöröshagymát  és a többi zöldséget megpucoltam és feldaraboltam. Olajat  megforrósítottam majd az apróra fölvágott hagymát beletéve dinszteltem  majd hozzá tettem a földarabolt gombát is . Ezután tettem bele a paprikát és paradicsomot  amit szintén előzőleg felkockáztam  fűszereket hozzátéve  egész kevés  vizet ráöntve fedő alatt készre főztem. A rizst kevés olajon  pirítottam majd apró petrezselymet és kevés ételízesítőt szórtam rá és felöntöttem dupla mennyiségű vízzel mikor elkezdett főni akkor fedőt rátettem  gázt lezártam az edény alatt és így hagytam puhulni 20'. 😋
Jó étvágyat!

10 megjegyzés:

Márti írta...

Finom lehet gombával is!

Timi írta...

Úgy megennék most egy tányérral belőle!!! :o))) Köszi a receptet!!!

Seffer Lilla írta...

A Páromnak nagyon bejönne!

G.Marta írta...

Nagyon finom lehet!! Mindig imádtam a gombát, újabban viszont nem bírja a gyomrom, epém. Hogy miért, az rejtély. Viszont a lecsó jöhetne minden mennyiségben!!

Anikó írta...

Kell már lecsót csinálnom valamikor...:-)

Imádom ezt a pöttyös háttért!:-))))

Katalin írta...

Finom, könnyű nyári ebéd lehetett. Már én is gondolkodtam rajta, hogy kéne egyszer lecsós gombát készítenem, most nagyon megjött hozzá az étvágyam :)

Hankka írta...

Gombával még nem párosítottam a lecsót, de biztosan nagyon fincsi, jól néz ki! :)

Elisabeth írta...

Most én is elfogdám evvel a tányérral a finom lecsót gombával. Én még nem készitettem a lecsót gombával, de guszta és finom, az biztos!

Éva írta...

Márti nagyon finom volt!
Timi sajnos már nem tudlak megkínálni mert elfogyott!
Lilla Seffer akkor főzzél a párodnak, biztos örülne!
Katalin nekem is azért jutott csak most az eszembe mert volt egy kevés gomba itthon. Érdemes kipróbálni mert nagyon finom.
Hankka köszi!
Elisabeth szívesen megkínálnálak . Egyszer próbáld ki mert nagyon finom!

Éva írta...

G.Márta érdekes pedig a lecsó úgy gondolja az ember hogy savasabb mint a gomba? Bár ki tudja hogy egyes ételeket miért is nem bírjuk?:)
Anikó neked pedig biztos még paradicsom,paprika is megterem a kertedben nem? Köszi!