2013. július 28., vasárnap

Mákos/vagy diós bögretészta

                                                                             
Hozzávalók:( a bögre amivel  mértem:3 dl): 10 dkg. margarin, 1 bögre kristálycukor, 2 db tojás, 1 bögre őrölt mák /vagy dió, 1 bögre finomliszt, 1 bögre tej, 1 cs. sütőpor, 1 mk. őrölt fahéj.Sárgabaracklekvár.
Elkészítése:  Először a margarint kikevertem hozzátettem  a cukrot együtt kevertem majd egyenként tettem hozzá a tojást és végül a többi hozzávalóval jól összekevertem.  Kis tepsit/ 22,5x30 cm/ margarinnal kikentem liszttel megszórtam és beleöntöttem a tésztát. Előmelegített sütőbe tettem 200 fokon kb. 25' sütöttem. Tűpróbával ellenőriztem  hogy átsült-e. Hagytam kihűlni a tepsiben majd kiborítottam és lapjában kettévágtam sárgabaracklekvárral bőségesen  megkentem ,tetejét pedig vaníliás porcukorral szórtam meg.  

4 megjegyzés:

Kati írta...

Ez nagzon jól hangzik:)

HajniZoli írta...

Szeretem a bögrés sütiket. Finomak is, hamar el is lehet készíteni.

Márti írta...

Jók ezek a gyors bögrés sütik!

Éva írta...

Kati köszi!
HajniZoli nekem is kedvencem és ezért szeretem amit felsoroltál!
Márti köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...