2013. szeptember 21., szombat

Fűszeres csirkemell rizibizivel

                                                                           
Hozzávalók:  30 dkg. csirkemell, házi csirke fűszerkeverék, olaj, rizs, borsó,  kb. 1 ek. ételízesítő.
Elkészítése:  A csirkemellet apró csíkokra vágtam , kb. 2 ek.  fűszerkeveréket elkevertem 3 ek. olajjal és  rákentem a húsra amit  hagytam 1/2 órát  pihenni. Ezután kevés olajat forrósítottam egy edénybe amibe tettem a fűszeres húst  sütöttem fehéredésig majd letakartam  és puhára pároltam . A rizst  szokásos módon  elkészítettem / olajat forrósítok megpirítom rajta a rizst hozzáteszem az ételízesítőt felöntöm bőven vízzel  kicsit főzöm, majd letakarva hagyom puhulni  ez kb. 20'/ A borsót kevés vegetás vízben puhára főztem és a kész rizshez kevertem.  

4 megjegyzés:

Kati írta...

Finom és könnyű kis kaja:)

Hankka írta...

Finom ebédetek volt! :)

Csigabige írta...

Nagyon jó ötlet! Kiváló ebéd lehetett :)

Éva írta...

Kati köszi!
Hankka köszi!
Csigabige köszönöm!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...