2013. szeptember 27., péntek

Rizsfelfújt szederlekvárral

                                                                             
Hozzávalók: 12 dkg. rizs, 2 dkg. margarin., 1/2 l tej, 1 dl víz, 2 db tojás, 3 ek. cukor, reszelt citromhéj, 1 cs. vaníliacukor, 1 ek. liszt, 5 dkg. mazsola.Forma kenéséhez margarin, zsemlemorzsa.
Elkészítése: A rizst megmostam leszürtem. Edénybe öntöttem a tejet és a vizet beletettem a rizst és félpuhára megfőztem, tűzhelyről levettem  letakartam  fedővel. A tojás sárgáját a margarinnal kikevertem és a kihűlt rizshez tettem  amihez a többi hozzávalót/cukor kivételével/ is belekevertem. A tojás fehérjét  felvertem a cukorral majd óvatosan  összekevertem a rizzsel. Őzgerincformát margarinnal jól kikentem zsemlemorzsával beszórtam és ebbe öntöttem a masszát. 220 fokon 30' sütöttem. Hagytam formában kihűlni, ezután tálcára borítottam és lehetett szeletelni. Tányérba téve lekvárral csúrgattam meg.

6 megjegyzés:

Dominika írta...

Ó, nagy kedvencem!!!

Okki írta...

Nagyon finom lehet a szederlekvárral! :)

Csigabige írta...

Nagyon jól néz ki! A szederlekvárt meg egyenesen imádom! :)

Lilla Seffer írta...

Ezért régen rajongtam...hmm. Nagyon guszta!

Kati írta...

De jó:) S milyen szép a tányérod:)

Éva írta...

Dominika örülök hogy szereted!
Okki finom volt nagyon!
Csigabige köszi, általában minden lekvárt szeretek de nekem is kedvencem a szeder.
Lilla Seffer már nem szereted? Köszi!
Kati köszönöm!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...