2013. szeptember 5., csütörtök

Spagetti magyarosan

                                                                                     
Hozzávalók: spagetti, 1 db vöröshagyma, 1 cikk  fokhagyma,  5 dkg. fűstőlt szalonna, 1 db paprika, 1 ek. kecsap, 1 mk. pirospaprika, 1 mk.őröltbors, só. tejföl.
Elkészítése:  A szalonnát apróra fölvágtam amit edénybe téve  megpirítottam. A vöröshagymát fokhagymát szintén apróra vágva rátettem a szalonnára majd a paprikát vékony csíkokra vágva  és kicsit dinszteltem az egészet. Ezután fűszereztem a kecsap , pirospaprika, őröltbors és só hozzáadásával  és kb. 1/2 dl vizet öntve rá  összefőztem . Ezután kifőztem a spagettit a szokásos módon és ráöntöttem  a szószra és összekevertem. Ezután jénaiba öntöttem tetejére tejfölt kanalaztam és kb. 15' alatt átforrósodott az egész. Mikor tányérra pakoltam még tettem rá tejfölt. Nagyon finom és egyszerű! Frank Júlia tésztás könyvéből való ez a recept amiből már pár receptet kipróbáltam és mind nagyon ízlett!

6 megjegyzés:

Katalin írta...

Ó de finom lehet, így még nem próbáltam! Szeretem a szalonnás dolgokat :)

Kati írta...

Magyarosan még nem ettem, de biztos ízlene:)

Csigabige írta...

Biztos finom lehet! :)

HajniZoli írta...

Jól hangzik! Így még én sem készítettem, de tetszik:-)

Éva írta...

Katalin köszi, nagyon finom volt!
Kati nagyon ízlett nekem.
Csigabige egyszerű kis tészta és nagyon finom.
HajniZoli köszi, egy próbát megér!

Lilla Seffer írta...

Hát ez nagyon szuper, rendeltem magamnak paleos tésztát, ki fogom próbálni, házi paradicsom szósszal, tejföl nélkül.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...