2013. október 28., hétfő

Császárzsömle

     
Hozzávalók: / 6 db -hoz/ 25 dkg. liszt, 1,5 dkg. élesztő, 0,8 dl tej, 0,8 dl víz, 1 dkg. margarin, 1 mk. só, 1 tk. méz.
Elkészítése: A tejet és a vizet egybeöntöttem és meglangyosítottam  a mézet és az élesztőt beletettem elkavartam. A sót a liszttel elkevertem majd az élesztős  keverékkel  összegyúrtam. A margarint pici daraboktan  dolgoztam hozzá a tésztához. Letakarva hagytam 1/2 órát pihenni majd  ismét átgyúrtam és most 15' pihentettem. Ezután enyhén lisztes deszkán hosszúkás hengerré  formáltam és feldaraboltam  egyenként  formáltam  tetejét felvert tojással megkentem és szezámmaggal beszórtam. Egy ollóval átlósan bevágtam még a sütőt bekapcsoltam a tészta pihent. Előmelegített sütőben  az / alsó részre edénybe vizet tettem/ 200 fokon 20' sütöttem. 
Ui: Nők Lapja Konyha 2009.szeptemberi számában találtam.

5 megjegyzés:

Dominika írta...

Nagyon szeretem a császárzsemlét, jó, hogy felraktad! Nekem a formázással szokott gondom lenni, nem vagyok valami ügyes, de lehet, hogy most őszi szünetben mégis nekiveselkedek... :-)

Gerdi írta...

De jó, nem kell vacakolni a formázással, s így is egész helyesek a zsömlék!

Elisabeth Foodandthrift írta...

Guszta, és finom zsömlét sütöttél, Éva! Ugszintén az a lekvárral töltött kuglóf is nagyon finomnak néz ki!

gionetta írta...

Nekem is muszáj lesz nekilátni! :-))Ez annyira finomnak néz ki! :-))

Éva írta...

Dominika örülök hogy tetszik! Így nagyon egyszerű.
Gerdi örülök hogy kedvedrevaló,köszi!
Elisabeth köszönöm!
gionetta köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...