2013. október 29., kedd

Gnocchi/házilag / sajtmártással baconnel

                                                                                   
Hozzávalók: házilag készített gnocchi, mártáshoz: 3 ek. olaj, kis fej vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 ek. liszt, 1/2 dl tej, 1 ek. tejföl, só, őröltbors, apróra vágott petrezselyem, 5 dkg. reszelt sajt, 5 dkg. bacon/vagy egyéb szalonna/
Elkészítése:  Elkészítettem a mártást: olajat megforrósítottam amibe tettem az apróra fölvágott hagymákat kicsit sütöttem majd rászórtam a lisztet  egészen kicsit együtt pirítottam . Ezután ráöntöttem a tejet és  hozzátettem a tejfölt elkevertem  ezután szórtam bele  a petrezselymet és  a reszelt sajtot  sóztam borsoztam  mikor a sajt elolvadt besűrűsödött akkor levettem a tűzhelyről. Kifőztem a tésztát a szokásos módon és ebbe a mártásba szedtem ki  összekevertem. A bacont apró darabokra vágva megsütöttem. Tányérra kiszedve a tésztát  tetejére szórtam a szalonnát. Nagyon finom volt! 

5 megjegyzés:

Okki írta...

Finom lehet! És még a gnocchit is te készítetted. :) Ügyes vagy! :)

HajniZoli írta...

Elképzelem mennyire finom lehet! Jó is lenne holnapi ebédre:-)

Vicuska írta...

Elhiszem, hogy nagyon finom!!!

Éva írta...

Okki köszi!
HajniZoli finom volt, sajnos felajánlani már holnapra nem tudok!:-))
Vicuska köszi!

Csigabige írta...

Imádom a gnocchit! Viszem ezt a receptet, az tuti :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...