2013. október 27., vasárnap

Szilvalekváros kuglóf

                                                                                   
Hozzávalók: 40 dkg. liszt, csipet só, 5 dkg. olvasztott margarin, 1 cs. vaníliás cukor, 2 dl tej, 3 ek. cukor, 2 dkg. élesztő, 1 egész tojás, szilvalekvár.
Elkészítése:  Az élesztőből a tejből és a cukorból kovászt készítettem. A lisztet a sóval és a vaníliás cukorral elkevertem hozzáadtam a felfuttatott élesztőt a tojást és tésztává gyúrtam majd ezután  dolgoztam bele az olvasztott margarint. Langyos helyen kb. 25' pihentettem. Lisztezett deszkára borítottam  és kb. 30x20 cm-es téglalappá nyújtottam. Megkentem a szilvalekvárral és feltekertem. Körbefogtam vele a kuglófforma  közepét, megszúrkáltam  és langyos helyen  még kelesztettem  1/2 órát. Ezután sütőbe tettem bekapcsoltam a sütőt és 180 fokon 50' sütöttem. Formában hagytam kihűlni majd kiborítottam tányérra  és vaníliás porcukorral szórtam be!
Forrás: Nők lapja Konyha /2010.sz./

7 megjegyzés:

Csigabige írta...

Nagyon jól néz ki! Biztos finom is! :)

janka kovács írta...

Ötlete, nagyon mutatós lett :)

Katalin írta...

Ó de finomat sütöttél!

Éva írta...

Csigabige köszi nagyon finom!
janka kovács köszi!
Katalin köszönöm !

María írta...

Nagyon finom lehetett!! Olyan jó ötleteket találsz és valósítasz meg, hogy csak lesek.

Okki írta...

Szép lett, és igazán finom lehetett szilvalekvárral megtöltve. :)

HajniZoli írta...

Ó, nagyon finom lehet a szilvalekvárral! Szépséges!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...