2014. január 11., szombat

Ez jutott az eszembe....

mikor az utóbbi napokban több blogon is találkoztam olyan bejegyzéssel ami az elmúlt évek mérlegeléséről és a jövő évi tervekről szól. Találkoztam olyan bejegyzéssel  is aki az évei múlásán.  meglévő éveinek számán búslakodik. Mikor ilyeneket olvasok egyre jobban elgondolkodom hogy milyen jó hogy ilyen jó gént örököltem, mert hogy az is közrejátszik abban hogy  ilyenekkel nem sokat foglalkoztam, foglalkozom  az biztos! Nem titok hogy a hatodik X. is túl vagyok sok minden történt már velem ez idő alatt jó és kevésbé jó  is bőven. Amikor rossz dolog történt  velem arra gondoltam mennyi ember van  hasonló vagy  még rosszabb  helyzetben. Soha nem irigykedtem senkire, nem hasonlítottam magamat vagy családomat  másokhoz. Ha kevésnek tűntek az anyagi javak azt osztottam be. Nem érdekelt az hogy a másiknak miért van több miből telik neki rá. Mikor dolgoztam akkor is úgy voltam hogy én soha nem kérdeztem meg a másikat hogy mennyi a fizetése? Azt mondtam  hogy nekem azzal nem lesz több hogy tudom neki mennyi.  Rossz dolgok  amik történtek velem  akkor fájtak, de próbáltam az évek múlásával feldolgozni és nem visszaidézni és csak a jóra és szépre emlékezni.(Ha mégis rágondolok teljesen beleélem magam és ez nem tesz jót , ezért inkább még a gondolatát is mellőzöm!) Természetesen a szép és jó dolgokra mindig szeretettel emlékezem és boldoggá tesz, így  minden év végén leltározok magamban hogy mik történtek  velünk . Elkövetkezendő évre  annyira nagy terveket nem szoktam  készíteni. Most az ünnepek alatt érdekes volt mert a kisebbik lányom éppen  kérdezte tőlem:" Anyuci van valami nagy terved amit szeretnél  megvalósítani?"  Először csodálkoztam  majd nevetve mondtam" talán  a Himalája megmászása":-))  A tervekről azt szoktam mondani  csak egészség legyen aztán majd meglátjuk!
Az elején írtam hogy jó géneket örököltem talán ezért van ez a pozitív szemléletem. Édesanyám részéről a nagymamám 9 gyereket szült nevelt fel szegénységben de őt én  panaszkodni, sírni soha nem láttam ! Azt pedig tudomásul kell venni hogy az  éveink előrehaladtával  változunk úgy külsőleg mint belsőleg ami  nekem soha nem okozott  gondot!/ Ahogy a gyerekeknél úgy a felnőtteknél is igaz hogy  minden kornak megvan a maga szépsége!/
                                                                       


11 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Kedves Éva! Ezt a szemléletmódot kellene követnie sok embernek. Nagyon sokszor eszembe jutsz egyébként. Írtad már, hogy kevesebb pénzből kell megoldanotok dolgokat... de mégis mindig a szeretet, családi összetartás és boldogság sugárzik a soraidból. Kívánom, hogy az új évben is őrizd meg ezt a pozitív szemléletet, és csupa jó dolgok történjenek Veled!

Monika írta...

Bölcs vagy!!!!!

Seffer Lilla írta...

Nagyon jól összefoglaltad a lényeget, maradj mindig ilyen pozitív!

María írta...

Tényleg jó géneket örököltél :)!!

Barbi konyhája írta...

Remélem ezzel a pozitív gondolkodással és hozzáállással még sok-sok évig írod nekünk ezt a blogot és minden évben párszor rávilágítasz majd a lényegre, ha netán eltévelyednénk! Tetszett az írásod! Köszönöm!

Éva írta...

Evi köszönöm kedves szavaidat és jókívánságodat!
Mamka köszönöm!
Lilla Seffer köszönöm igyekszem pozitívan látni a dolgokat!
Maria szerintem is talán ez a legnagyobb szerencsém az életben!
Barbi köszönöm igyekszem azért nem ismételni magam bár egyszer talán már erről írtam. Most ez csak azért jött elő megint mert valóban többen azon keseregtek hogy ebben az évben már milyen korúak lesznek.Tudom hogy ez nem jó példa de örüljünk annak hogy megértük.
Mindenkinek köszönöm hogy elolvastatok és véleményeteket elmondtátok.(Láttam nagyon sokan olvastak de nem mondtak semmit azok lehet hogy "csodabogárnak" tartanak ezzel a gondolkodásommal?:-))

Csilla írta...

Jó ez a pozitív gondolkodás! Alapjáraton én is ilyen vagyok, bár az elmúlt év jócskán beledöngölt a földbe. :( Amennyire csak erőmből kitelik én is próbálok így gondolkodni. Maradj mindig ilyen, bár szerintem a Te esetedben ez már így marad :))), és nem, nem vagy csodabogár. :)

marisz57 írta...

Én társulnék hozzád a himalája megmászásához! :)

Névtelen írta...

Nem csak jó géneket örököltél,hanem békés és nyugodt a természeted!
Keseregni nem szoktam,de az idő múlásán nagyon sokat gondolkozom...van mit tőled tanulni sok embernek,igen nekem is,de véleményem szerint ebben a korban amiben én vagyok,már nem tanulhatok sok mindent,nem változom,csak őszinte csodálattal adózom a szemléleted felett!:-)

Éva írta...

Csilla köszönöm! Az biztos hogy az elmúlt év próbára tett téged sajnos!
marisz57 ó de jó lenne, egy hiba azért adódik hogy nekem a menés nehézkes:-))
Emőke köszönöm, de szerintem neked is jó természeted van kedves vagy. Ez sokat jelent, megváltozni pedig senki kedvéért nem lehet nem is kell!

Horváth Emerencia írta...

Ezt jó volt olvasni!Szeretettel olvasnák máskor is hasonló bejegyzéseket!