2014. január 31., péntek

Zöldségkeverék házilag

Mai nap főzése után megmaradt pár darab zöldség , a mélyhűtőben is volt még  zeller zöldje, ezért gondoltam ne menjen semmi kárba elkészítettem úgy hogy üvegbe tehessem és talán így tovább tudom felhasználni!
                                                                                   
Hozzávalók: 3 db sárgarépa  2 db fehérrépa, 1 karalábé, zeller zöldje+ kevés gumója, kelkáposztalevél, kis fej vöröshagyma, 1/2-1/2 db paradicsom- paprika. 10 dkg. só.
Elkészítése: Megpucoltam a zöldségeket és feldaraboltam, a hagymát felkockáztam ,kelkáposztalevelét a paprikával és paradicsommal együtt  szintén  feldaraboltam.  Az egészet összeturmixoltam majd hozzákevertem a sót és üvegbe pakoltam. Ezzel  a két kis üveggel lett csupán, de legalább  nem fonnyad  meg  a zöldség ,  így elkészítve pedig az  ízek együtt összeérnek !  Hűvös helyre tettem!
Jó lesz levesek ízesítéséhez!

7 megjegyzés:

ivetabt írta...

Ezt akár ki is lehetne dunsztolni, vagy lefagyasztani. Jó otlet egyébbként.

Elisabeth írta...

Jó ötlet, én a petrezselyem, fokhagymával, és hagymával szoktam ezt csinálni, mivel hamar el romlanak, és zölsdség olajjal keverve, igy egy hónapig is el tart a hütőben!

Csigabige írta...

Jó ötlet! Mi sem szoktunk semmit sem kidobni és amit tudunk újrahasznosítunk :)

G.Marta írta...

Én is csináltam régebben, de a tetejére a reci szerint olaj került.
Gondolom a hűtőben tárolod és oda nem kell légmentesíteni.

Éva írta...

superwomenatwork most én semmi ilyet nem tettem vele a só tartósítja és hideg helyre tettem csak!
Elisabeth régebben én is csináltam hogy ledaráltam és olajjal légmentesítettem.Most csak ezt a keveset próbálom megmenteni mert olyan hamar tönkremegy!
Csigabige köszi!
G.Marta régen mikor többet tettem el olajat akkor tettem a tetejére.Most viszont csak hűtőben tárolom és nem is nagy mennyiség:)

Névtelen írta...

Meddig áll el egy ilyen,Évi?
tettem el már sóban dolgokat,de 1 üveg is sok volt,azaz a szav.ideje hamar lejárt:-(

Éva írta...

Emőke azért érdemes kisebb üvegbe tenned és inkább mikor elfogy akkor ismét elkészítheted. Mivel só tartósít és hűtőben tartom szerintem 1 hónapot biztos kibír. Természetesen ez attól is függ hogy mennyit használsz belőle. Nekem a kisebb üvegből már alig van.Bablevesbe tettem, de ma kocsonyát főztem pld. abba is tettem.