2014. február 25., kedd

Sajttal töltött parizer petrezselymes krumplival

                                                                                 
Hozzávaló: 15 dkg. parizer, 10 dkg. sajt,/liszt, tojás, prézli/, krumpli: petrezselyem, vöröshagyma,só, olaj a sütéshez.
Elkészítése: Kicsit vastagabbra vágattam a parizert két szelet közé  egy lapsajtot tettem és így paníroztam be majd forró olajban mindkét oldalát megsütöttem. Krumplit  a szokásos módon készítettem.  A  megfőtt  krumplit leszűrtem és abban az olajban amiben sült a parizer /csak  leszűrtem/ , apróra vágott vöröshagymát  és  petrezselymet szórtam  kevés ideig dinszteltem és a ráöntöttem a krumplira.

4 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Remek lehet ez a parizel. :)

Endre Sinka írta...

Ilyet én is gyakran csinálok, hol parizerrel, hol pizzasonkával.
Először azt hittem, hogy elírtad, mert helyesen pariser (ami németül azt jelenti, hogy párizsi), de aztán a Google-ban láttam, hogy É-Magyarországon ezt a felvágottat parisel-nek mondják.

A lényeg az, hogy egyszerű, gyors, s mégis finom.

Hankka írta...

Szeretem, bár nagyon régen ettem már. Egyszerű és nagyon finom étel! :)

Éva írta...

Évi köszi finom volt!
Endre Sinka nem is gondoltam volna hogy ez az egyszerű fölvágott ilyen "gondot okoz" a leírásával. Már más is jelezte hogy javítsam ki biztos elírtam? Az ízén mit sem változtat a leírása én is nagyon szeretem.
Hankka az igazság az hogy én azért nem mindegyiket szeretem csak azt ami nem túl fűszeres.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...