2014. március 3., hétfő

Egyes ételek számomra mint gyógyszer hatnak !

Saját tapasztalatomat szeretném megosztani veletek!  Szervezetem sokszor jelzi hogy mi jó neki, van amikor egyáltalán nem kívánom a húst, de talán már ezt leírtam egyszer.  Erős kávét nem szeretem vagyis nem bírom, ezért csak nescafét szoktam készíteni amit naponta 2x iszom . Előfordult már az is hogy  úgy éreztem vagyis szinte undorodtam tőle.Akkor pár napig nem ittam,de utána ismét kívántam.  Amikor  elrontom a gyomrom és pár napig koplalok / mint pld. ez elmúlt héten mikor langyosan kelt tésztát ettem/ szinte semmi nem esett jól.Megfigyeltem magamon már többször hogy ilyenkor fokozatosan jönnek elő azok az ételek amiket kíván a szervezetem és ezek között szerepel a tojásleves, zöldségleves,nudli, grízes tészta, valamilyen kompót, esetleg meggyszósz főtt krumplival. Amikor ezek közül valamelyiket  elkészítem amit éppen legjobban ennék az már jólesik, de még akkor sem tudnék más ételt enni csak ezt. Azért vontam le ezt a következtetést , hogy szinte gyógyszerként hat mivel jelzi  a szervezetem /kívánom/ hogy ezt egyem !
Húsra még mindig gondolni sem tudok, de az elmúlt napokban zöldséglevest, nudlit, kompótot már mint gyógyszert magamhoz vettem!:-)
Megjegyzés: Lányaimnak állandóan mondtam és mondom hogy kelt tésztát melegen nem szabad enni!!
 Így jár az aki csak másnak adja a tanácsokat  és maga nem tartja be a szabályokat:-))
                                                                               

                                                                          

4 megjegyzés:

Anikó írta...

Éva jobbulást, bár ezt is egyéne válogatja, én például rendszeresen langyosan/melegen szoktam enni a kelt tésztát és soha nincs tőle semmi bajom, de volt már olyan, hogy túrós rétest forrón ettem és utána valósággal rosszul lettem, bár azt hiszem, hogy inkább a mohóságommal volt inkább a baj, mint a forrósággal.
Nem árt vigyázni, pláne ha az ember tudja mire érzékeny:-)))))

Vicuska írta...

Velem is előfordul ilyesmi. Megkívánok dolgokat és a vérképemből kiderül, hogy pont az a vitamin vagy ásványi anyag szükséges a szervezetemnek, amit az óhajtott zöldség vagy gyümölcs nagy mennyiségben tartalmaz. Jobbulást Évuska!!!!

Csigabige írta...

Jobbulást kívánok! Vigyázzál magadra! :)

Éva írta...

Anikó igazad van ,de tudod nehéz kivárni hogy kihűljön:-)) Egy ideig nem fogom kívánni biztos a kelt tésztát.
Vicuska szerintem is van valami magyarázata hogy mit miért kíván az ember, köszönöm!
Csigabige köszi már alakulok:)