2014. március 19., szerda

Fahéjas keksz

                                                                                   
Hozzávalók: 24 dkg. liszt, 1 tk. sütőpor, 2 tk. őrölt fahéj, 10 dkg. cukor, csipet só, 1 tojás /sárgája tésztába fehérje kenni/, 2 ek tejszín/most tejfölt használtam/, 15 dkg. vaj.
Elkészítése:  A hozzávalókat jól összegyúrtam .Hengert formáltam belőle alufóliába pakoltam  és hűtőbe tettem 1 órát pihenni. Ezután 1 cm. szeletekre vágtam  a tetejét pohár aljával kicsit benyomtam majd sütőpapírral bélelt tepsibe tettem . Tetejét tojás fehérjével megkentem és előmelegített sütőben 200 fokon 15' sütöttem.Nagyon finom omlós keksz hasonló mint a kókuszos!

6 megjegyzés:

tücsi írta...

Szeretem a fahéjas sütiket. Egy nagyon egyszerű és finom kekszet sütöttél. A kókuszos meg a kedvencem!:-))

tücsi írta...

Kedves Éva, gratulálok a gyönyörű unokáidhoz!!!

Marti Martinelli írta...

Szeretem az ilyent!

Emőke írta...

Ide érzem az illatát!
Köszönöm Évikém!

Hankka írta...

És micsoda illata lehetett sütés közben! :) Finom! :)

Éva írta...

tücsi hasonló az ízlésünk akkor mert én is nagyon szeretem fahéjast is és a kókuszost is! Köszönöm!
Marti Martinelli örülök hogy szereted!
Emőke akkor kicsit "potyáztál"? Egészségetekre!
Hankka nagyon kellemes az illata és igen finom volt. Tettem el fém dobozba kis unokámnak és nagyon ízlett neki is!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...