2014. március 25., kedd

Zöldséges tészta

Nagyon szeretem a tésztát!  Ezt a tésztát  most megint úgy sikerült összeállítanom,  hogy volt ebből is abból is  kevés így összepakolva pedig egy finom egész lett:)
Hozzávalók:1-1 db sárgarépa fehérrépa, 4 db kisebb brokkoli, petrezselyem, fél fej lila hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 ek  olaj,  2-2 karika paprika paradicsom, fűszerek: őrölt bors, szárított bazsalikom, oregánó,só, csípős paprika, 3 ek tejföl, kevés reszelt sajt.Bármilyen tészta.
Elkészítése: A zöldségeket megpucoltam feldaraboltam és   kevés ideig előfőztem úgy hogy kevés ételízesítőt tettem a vízbe.Olajon megdinszteltem az apróra fölvágott hagymát hozzá tettem a fokhagymát paprikát paradicsomot kicsit pároltam majd beletettem a leszűrt zöldségeket . Amiben főttek a zöldségek abból öntöttem  keveset vissza a zöldségekre valamint  az apróra összevágott petrezselymet  és a  fűszereket  hozzáadva összefőztem . Tejföllel kicsit besűrítettem  Mikor elkészült villával kicsit átnyomkodtam  és a kifőtt tésztát  beleöntöttem összekevertem. Tálalásnál kevés összevágott petrezselymet szórtam még rá és reszelt sajtot. Nagyon finom volt!
Jó étvágyat!
                                                                          

5 megjegyzés:

Csigabige írta...

Fincsi lehet! Szeretem az ilyen könnyed ételeket! :)

Vera írta...

Valamelyik bejegyzésedbe olvastam, ha készül valami a Te oldaladról szóljunk... fotó nincs mire lett volna megettük... Almaszósz... nagyon finom volt...

Tiffanylda írta...

Máris készül egy nagyon hasonló ebédre! Ajánlom mindenkinek, egyszerű és nagyszerű kategória!;)Köszi, Éva!

marisz57 írta...

Igen, zöldséhges tészta! Ez a recept, ami biztos nem szerepel nagyanyáink szakácskönyvében, dehát változik a világ, változunk mi is, és az ízlésünk is.
én is beiktattam már az étrendünkbe, és szeretjük.

Éva írta...

Csigabige nekem is kedvenc!
Vera na, szép dolog!:-)) Egészségetekre!
Tiffanylda Egészségetekre!
marisz57 régebben én sem nagyon ettem ilyeneket de úgy látszik változik a szervezetem nekem az ilyen tésztás könnyű ételek jobban ízlenek mint a húsosak!