Hozzávalók:1-1 db sárgarépa fehérrépa, 4 db kisebb brokkoli, petrezselyem, fél fej lila hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 ek olaj, 2-2 karika paprika paradicsom, fűszerek: őrölt bors, szárított bazsalikom, oregánó,só, csípős paprika, 3 ek tejföl, kevés reszelt sajt.Bármilyen tészta.
Elkészítése: A zöldségeket megpucoltam feldaraboltam és kevés ideig előfőztem úgy hogy kevés ételízesítőt tettem a vízbe.Olajon megdinszteltem az apróra fölvágott hagymát hozzá tettem a fokhagymát paprikát paradicsomot kicsit pároltam majd beletettem a leszűrt zöldségeket . Amiben főttek a zöldségek abból öntöttem keveset vissza a zöldségekre valamint az apróra összevágott petrezselymet és a fűszereket hozzáadva összefőztem . Tejföllel kicsit besűrítettem Mikor elkészült villával kicsit átnyomkodtam és a kifőtt tésztát beleöntöttem összekevertem. Tálalásnál kevés összevágott petrezselymet szórtam még rá és reszelt sajtot. Nagyon finom volt!
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
Fincsi lehet! Szeretem az ilyen könnyed ételeket! :)
Valamelyik bejegyzésedbe olvastam, ha készül valami a Te oldaladról szóljunk... fotó nincs mire lett volna megettük... Almaszósz... nagyon finom volt...
Máris készül egy nagyon hasonló ebédre! Ajánlom mindenkinek, egyszerű és nagyszerű kategória!;)Köszi, Éva!
Igen, zöldséhges tészta! Ez a recept, ami biztos nem szerepel nagyanyáink szakácskönyvében, dehát változik a világ, változunk mi is, és az ízlésünk is.
én is beiktattam már az étrendünkbe, és szeretjük.
Csigabige nekem is kedvenc!
Vera na, szép dolog!:-)) Egészségetekre!
Tiffanylda Egészségetekre!
marisz57 régebben én sem nagyon ettem ilyeneket de úgy látszik változik a szervezetem nekem az ilyen tésztás könnyű ételek jobban ízlenek mint a húsosak!
Megjegyzés küldése