2014. május 17., szombat

Zabpelyhes-mogyorós-csokis keksz

                                                                           

Hozzávalók:
  • 10 dkg tisztított mogyoró
  •   1 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg margarin
  • 15 dkg finomliszt
  •   1 mk sütőpor
  •  csipet só
  • pár csepp mandulaaroma
  • 15 dkg zabpehely/fele zabpehely fele darált mandula volt most amiből készült/
  •   6 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg étcsokoládé a keksz kenésére
Elkészítése: Edénybe a mogyorót szárazon  megpirítottam, hűlni hagytam majd (zacskóba tettem és  kloffolóval ) apróra zúztam. A tojást a cukorral habosra kevertem, az olvasztott de nem meleg margarint is belecsurgattam. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgattam, az előzőekhez adtam, pár csepp mandulaaromával ízesítettem végül a mogyoró felét, a zabpelyhet és az apróra vágott csokoládét is beledolgoztam. A masszából nedves kézzel kisebb/diónyi/ golyókat formáltam, és sütőpapírral bélelt  tepsibe tettem. A tetejét kávés pohárral /aminek az alját bevizeztem kicsit/ lenyomtam. Előmelegített sütőben 200  fokon 15' sütöttem. Az olvasztott csokoládéval bevontam a kihűlt kekszek tetejét és mielőtt megdermedt volna a megmaradt mogyoróval beszórtam.

3 megjegyzés:

teller-cake írta...

Látom elkészültek a tervezett kekszek. :) Vittem is a receptet magammal!

Csigabige írta...

Szeretem a kekszeket (is), úgyhogy viszem is a receptet! :)

Éva írta...

teller-cake köszi a tanácsodat , nagyon finomlett így is! Egészségetekre!
Csigabige sok sikert nagyon finom, egészségetekre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...