2014. június 15., vasárnap

Pudingos-kekszes poharas desszert

Sokszor előfordult már ha megmaradt alapanyagokból összeállítok valamit elsőre, nagy fejtörést okoz az elnevezése mint pld. most is!
                                                                          
Hozzávalók: 10-12 db háztartási keksz, 4 dl tej, 1 cs vanília puding, 1 cs tortazselé por/piros/, meggy .
Elkészítése: Kekszet apró darabokra tördeltem és a pohár aljára pakoltam. Elkészítettem a pudingot a szokásos módon most 2 ek cukorral  amit még melegen ráöntöttem a kekszekre. Mikor a puding kihűlt akkor készítettem el a zselét , volt fél üveg meggybefőtt leve a többi mennyiséget vízzel egészítettem ki  és 1 ek cukorral  felfőztem kicsit majd  levettem a tűzhelyről kevergettem és mikor már langyos volt akkor öntöttem a pudingra majd kevés tejszínhabot és friss meggyel  tettem rá.  Jól lehűtve nagyon finom volt! ( Amit megadtam hozzávalókat nekem 4 ilyen nagyságú pohárral  lett !.)

8 megjegyzés:

Nea írta...

Nagyon finomnak tűnik. A habfelhőcskékkel a tetején irtó guszta látványt is nyújt. Jó kis délutáni nassolni való.

Horváth Emerencia írta...

Elkészült:)

teller-cake írta...

A látvány önmagáért beszél, név ide vagy oda... :-))

Emőke írta...

Milyen nagyszerű,és azok a retro fagylaltos poharak!!!

Éva írta...

Nea köszi!
Horváth Emerencia egészségetekre!
teller-cake köszönöm!

marisz57 írta...

Nagyon jó ötlet a maradékok ilyetén felhasználása! Elvégre a Takarékos konyhában semmi nem mehet veszendőbe - meg azt hiszem, a mai világban egyőnknél sem.
Látványos és biztos finom is volt!

Gabriella konyhája írta...

Oh, ez nagyon jól néz ki Éva!!

Éva írta...

marisz57 egyetértünk, köszi!
Gabriella köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...