2014. július 28., hétfő

Kókuszos torta

Hétvégén itthon voltak  kisebbik lányomék ,/ a mai nap  ünnep számukra/ ezzel a tortával köszöntöttük Őket!
                                                                               
Hozzávalók:/18 cm. átm.formában sütöttem/ kakaós piskótához: 3 db tojás, 3 ek. cukor, 3 ek. liszt, 1 csapott ek. kakaópor, 1/2 cs sütőpor, krémhez:  1 cs. tejszínízű puding, 2,5 dl tej, 2,5 ek. cukor, 6,5 dkg margarin.3-4 ek. bármilyen lekvár /nekem  szederlekvárom volt/Torta díszítéséhez: kókuszreszelék, 5 dkg. fehér csokoládé, 5 dkg. étcsokoládé, dísz a torta közepére.
Elkészítése: A piskótához a tojásokat ketté vettem a fehérjét kemény habnak felvertem. A sárgáját a cukorral  szintén habverővel felvertem majd felváltva apránként hozzátettem a sütőporos kakaós lisztet és a kemény tojáshabot . Óvatosan összekevertem az egészet és beleöntöttem az előzőleg sütőpapírral bélelt torta formába. Előmelegített sütőben  200 fokon 15' sütöttem. Hagytam kihűlni majd ketté vágtam.A krémhez: a tejbe tettem a cukrot és a pudingport elkevertem majd feltettem főni. Mikor besűrűsödött levettem a tűzhelyről és beleszórtam a kókuszreszeléket amit jól elkevertem benne. A margarint kikevertem és a kihűlt pudinggal összekevertem. A ketté vágott torta alsó lapját megkentem lekvárral majd rákentem a krémből egy réteget erre tettem a másik lapot arra  szintén lekvárt és krémet kentem. Külsőleg is körbekentem a krémmel és az oldalát beszórtam kókuszreszelékkel. Hűtőbe tettem és másnap vontam be olvasztott fehér csokoládéval a tetejét és olvasztott étcsokoládéból pöttyöket tettem körbe amit fogpiszkálóval húztam át .
A torta ötletének egy része innen !

                                                                             

4 megjegyzés:

Vivi írta...

Drága Éva, így teljesüljön minden kívánságom, mint ahogy a heti menü az oldalsávban :)... Nagyon kedves vagy és örülök, hogy újrakezdted, remélem nem fáraszt ez téged, mert a szemed most a legfontosabb! Köszönöm szépen! (A torta receptje pedig nagyon ígéretes, kipróbálom )

Verus írta...

Ez biztos nagyon finom volt, az én gyerekeim is imádják a kókuszos édességeket.

gionetta írta...

Szuper kis tortát alkottál! A menü nekem is nagyon tetszik. a gombóc már meg is volt szombaton belőle. :-)

Éva írta...

Vivien köszönöm kedvességedet. Nem tagadom hogy ahogy írtad hogy hiányzik a receptem akkor gondolkodtam el rajta hogy miért is ne folytathatnám.Örülök hogy tetszik a torta nagyon finom volt!
Verus örülök hogy tetszik!
gionetta köszi!