2014. augusztus 28., csütörtök

Sajtos háromszögek

Csigabige  konyhájában fedeztem fel a napokban ezt az igen finom sós süteményt! Akkor csak láttam most már tudom  hogy valóban nagyon finom! Köszi!
                                                                           
Hozzávalók: 40 dkg. liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dkg. élesztő, 1 dl olaj, 1 kk.só. Töltelék: 2 tojássárgája, 10 dkg. margarin, 5 dkg. reszelt trappista sajt, Tetejére: tojásfehérje, 5 dkg. sajt.
Elkészítése:  A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztottam majd ketté vettem a tésztát. Egyenként kinyújtottam a tésztát négyszögletesre majd megkentem a töltelékkel /kikevertem a margarint a tojássárgájával és a sajttal/ . A tésztát feltekertem mint a bejglit és feldaraboltam háromszögletűre. A másik tésztát szintén így készítettel el. Tepsit sütőpapírral kibéleltem ebbe pakoltam a tésztát majd letakartam és 30' hagytam kelni  Ezután tojásfehérjével megkentem és megszórtam sajttal. Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem. Nagyon finom puha!

4 megjegyzés:

Katalin írta...

De érdekes a formázása! És még finom is lehet :-)

Csigabige írta...

Nagyon jól néz ki a tiéd is! Most úgy ennék belőle :)

Gerdi írta...

Milyen formásak lettek! Azt hiszem, néha érdemes lesz elkészíteni tízóraira...

Éva írta...

Katalin érdekes és finom!
Csigabige nagyon finom volt,sajnos mintát nem tudok küldeni :-))
Gerdi érdemes bizony mert nagyon finom.Mikor kontrollra mentem előtte sütöttem , pont azért hogy legyen nassolni valónk a lányommal.Igaz hogy csak 5 db-ot tettem be de az nem sokáig tartott:)