2014. szeptember 20., szombat

Fahéjas almadzsem téli napokra🍎

Kati mutatta a napokban  és  mivel nagyon  finomnak és praktikusnak találom ezért ki is próbáltam ! Télen milyen finom lesz , akár palacsintába vagy más linzer tésztára csak rákenek ebből a lekvárból  rászórok kevés darabolt diót és már mehet is a sütőbe:)
                                                                            

Hozzávalók : 2 kg alma, 30 dkg. kristálycukor, 2 ek citromlé, 3 mk. fahéj, késhegynyi  szalicil.

🍎

Elkészítése:Almát megmostam megpucoltam és lereszeltem ráöntöttem a citromlevet  összekevertem. Fazékba öntöttem a reszelt almát  csupán 1/2 dl vizet öntöttem rá és lassú tűzön főztem közben kevertem. Mikor már kezdett  kicsit sűrűsödni akkor öntöttem hozzá a cukrot  és a fahéjat ezzel is még főztem  kb. 15'. A tűzről levettem az edényt beleszórtam a szalicilt elkevertem benne és az előkészített üvegekbe kanalaztam. A szokásos módon először fóliát  tettem rá majd rácsavartam az üveg tetejét.Kicsit megfordítottam az üveget  majd vissza és másnapig száraz dunsztba hagytam. Nagyon finom sűrű lett a lekvár!
 ( 2 kg almából  4 üveggel lett ! )

Téli napokra !


5 megjegyzés:

Katalin írta...

Ez tényleg finom lehet! És milyen szép "kendőt" kaptak az üvegjeid :-)

Éva írta...

Katalin mikor elkészültem vele kicsit nyalakodtam nagyon finom. Köszi!

Névtelen írta...

Milyen ötletes,finom csemege!♥

Lévai Mariann írta...

Én is elkészítettem! Köszönöm a receptet! :)
Annyit könnyítettem a helyzeten, hogy nem reszeltem le az almákat, hanem az ikea-s szeletővel cikkekre vágtam (így is szépen szétfőtt), az almahéjjal pedig ezt műveltem:
http://www.biofa.hu/receptek/almahej_aszalasa_60996
így megvan télre a tea is:) (egy majdnem teli 7,2 dl-es befőttes üvegnyi lett aszalás után)

Éva írta...

Emőke örülök hogy tetszik.
Lévai Mariann üdvözöllek. Nagyon örülök hogy elkészítetted, legközelebb majd kipróbálom akkor én is így nem fogom reszelni. Megnézem majd az almahéj aszalását érdekel.(Csak megjegyzem én soha nem dobom ki az alma héját mert sajnálom ezért közben megeszem:-))