2014. szeptember 18., csütörtök

Tejszínes gomba "Ízőrzők" Csór

                                                                                     
Hozzávalók: 25 dkg. gomba, 1 dl főzőtejszín, 1 mk kakukkfű, 1 mk. őrölt bors, 1 nagyobb vöröshagyma, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 1 tk.só, babérlevél kevés olaj.( A megadott alapanyaghoz még tettem kis csípős paprikát és kis darab fokhagymát)
Elkészítése: Megtisztítottam a gombát feldaraboltam megmostam. Vöröshagymát kevés olajban megdinszteltem  majd ráöntöttem a gombát együtt pároltam. Ezután fűszereztem  borssal, sóval, pirospaprikával babérlevéllel. együtt összefőztem majd megszórtam a kakukkfűvel és ráöntöttem a tejszínt. Mikor az egész felforrt már készen is volt. A műsorban puliszkával tálalták azt is szeretem , de én most nokedlit készítettem hozzá. Nagyon finom volt!
Ui: Nem gyakran használok főzőtejszínt hogy miért azt nem tudom inkább  a tejfölt részesítem előnyben ! Ezt a receptet férjuram látta  és nagyon megtetszett neki a gombás feltét ,nagyon finom ízt ad a kakukkfű a tejszínnel. Egészen más  mint amikor gombapaprikást készítek tejföllel !

2 megjegyzés:

Csigabige írta...

Ez aztán nagyon jól néz ki! Imádom a gombát és a kakukkfűvel biztosan még finomabb lehet! :)

Éva írta...

Csigabige köszi, örülök hogy tetszik. Nagyon finom volt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...