2014. szeptember 1., hétfő

Rácsos süti

                                                                                     
Édesanyám kedvenc tésztája volt ! Valóban nagyon finom akár rácsosnak, túrósnak vagy almásnak elkészítve! Szoktam  annyi hozzávalóból is készíteni ami az eredeti recepten szerepelt/épp a hétvégén almásnak csináltam / de már többször készítettem csökkentett mennyiségből  kisebb tepsiben nekem ez talán még jobban ízlik! Ezt a mennyiséget írom le, a tepsi amiben sütöttem 24x29 cm.
Hozzávalók: 30 dkg. liszt, 8 dkg. zsír, 8 dkg vaj/margarin, 7,5 dkg. cukor, 1 tojás sárgája, pici só, 1/2 mk. szódabikarbóna, 1 tk. ecet, 2 ek tejföl. Töltelék : lekvár, darabolt dió.
Elkészítése: Összemorzsoltam a lisztet a zsiradékkal majd a többi hozzávalóval összegyúrtam. A tészta 1/3 részét félretettem a másik  részét kinyújtottam. Tepsibe tettem a tésztát megkentem sárgabarack lekvárral majd megszórtam darabolt dióval. A tészta félretett részét szintén kinyújtottam és derelyevágóval vékony csíkokat vágtam ezzel rácsoztam be a tészta tetejét. Tojással megkentem a tészta rácsozatát majd előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. Mikor teljesen kihűlt akkor vágtam fel! Nagyon finom!!

3 megjegyzés:

Timi írta...

De jó, hogy leírtad ezt a receptet! Már olyan régóta kerestem! Mindenképp ki fogom próbálni!
Köszönöm!!!

Éva írta...

Timi örülök hogy tudtam segíteni.Nagyon finom ha elkészíted remélem fog ízleni ! Egészségetekre!

Tiffanylda írta...

Én is ezt keresem ezer éve!:) Köszi, Évike! Jó lesz az iskolából hazatérőknek egy kis kényeztetésre!;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...