2014. szeptember 6., szombat

Sajtos krokett

Krokettet már sütöttem többször receptje már szerepel blogomon  itt bár azt akkor lekvárral ettük.Most húspótlóként készítettem el egy szeptemberi receptes újság alapján.
                                                                               
Hozzávalók:  25 dkg. krumpli, 15 dkg. liszt, fűszerek: őrölt bors, só, 4 dkg. reszelt sajt, prézli.  Olaj a sütéshez.
Elkészítése: Krumplit megpucoltam felkockáztam és enyhén sós vízben megfőztem. Ezután leszűrtem és összetörtem majd mikor már langyos volt akkor tettem hozzá a többi hozzávalót. Jól összegyúrtam és enyhén vizes kézzel hosszúkás  rudakat formáltam belőle amit prézliben megforgattam és forró olajban kisütöttem.
Borsófőzelékhez igen finom volt! (Lehet sajt nélkül vagy esetleg apróra vágott petrezselyemmel is  készíteni)

3 megjegyzés:

teller-cake írta...

Sajtos változatról még nem is hallottam, remekül hangzik! :-P :-)

Verus írta...

Ez istenien hangzik, ki fogom próbálni :)

Éva írta...

teller-cake köszi és nagyon finom.
Verus érdemes mert finom, egészségetekre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...