2014. október 14., kedd

Hamburger-zsemle

Anikónál csodáltam meg  a napokban és már ki is próbáltam  nagyon-nagyon finom!
                                                                         
 Mennyiséget csökkentettem csupán 1/2 adagból készítettem azt írom le , ebből 5 darab lett!
Hozzávalók:
  • 30 dkg. liszt
  •   1 db tojás/ felverve fele a tésztába másik felével kentem/
  •   1 dl tej
  •   1 dl kefir/ nem volt itthon így helyettesítettem:  2 ek tejföl  vízzel kiegészítve/
  •   1 dkg élesztő
  •   1 evőkanál cukor, 
  •   1 mk só
  •   2 evőkanál olaj
Elkészítése:  Langyos tejbe morzsoltam az élesztőt bele a cukrot kevés lisztet és langyos helyen hagytam felfutni majd  a liszthez öntöttem  a többi hozzávalóval együtt és jól bedagasztottam. Letakarva hagytam duplájára kelni, ezután  kis cipókat formáltam belőle sütőpapírral bélelt tepsibe tettem  és ismét pihentettem. Ezután tojással lekentem és beszórtam szezámmaggal. . Előmelegített sütőben 220 fokon 20' sütöttem.  ( Nem égett meg ilyen szép színe lett!)   Nagyon finom!                                                                                 

3 megjegyzés:

Okki írta...

Milyen szép zsemléket készítettél! :)

Csigabige írta...

Gyönyörűek ezek a zsemlék! Csak így simán is szívesen megenném őket! :)

Éva írta...

Okki köszi!
Csigabige köszönöm, az első darabot én is csak magában ettem alig vártam hogy kicsit hűljön!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...