2014. október 6., hétfő

Szilvás rétes 2.

                                                                            
Blogomon már egy  szilvás rétes szerepel azt akkor blogjátékra készítettem.  Lefagyasztva volt kb. 25 dkg. szilva  most azt használtam fel.
Hozzávalók és elkészítése: Bolti fagyasztott leveles tésztával készítettem, csupán fél csomagból  Fagyasztott szilvát  (magozva és feldarabolva volt  eltéve) szobahőmérsékleten hagytam  felolvadni majd azzal a folyadékkal ami kijött belőle  edénybe öntöttem 2 ek. cukrot  és 1 mk fahéjat rászórtam és tűzhelyre tettem  ahol kicsit hagytam főni. Ekkor 1 csapott evőkanál étkezési keményítőt 2-3 evőkanál vízzel elkevertem és ráöntöttem a szilvára  összefőztem. Levettem a tűzhelyről és hagytam kihűlni. A kiolvadt tésztát  lisztezett gyúródeszkán kinyújtottam  a tészta közepére darált háztartási kekszet szórtam  és rákanalaztam  a szilvás tölteléket majd feltekertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és  felvert tojással megkentem. Előmelegített sütőben 220 C. fokon  20' sütöttem . Mikor kihűlt megszórtam porcukorral!

4 megjegyzés:

Katalin írta...

De jól néz ki! Nálunk is rétes volt a hétvégén, szintén bolti lapokból, de réteslapból :-) Egyszer majd kipróbálom leveles tésztából is, amúgy is szeretjük, ha több a tészta benne.

Csigabige írta...

Húh, ez fincsi lehet! Tetszik! :)

Dominika írta...

Ez gyönyörű! Szinte érzem az illatát!

Éva írta...

Katalin érdekes én általában leveles tésztából készítem!
Csigabige örülök hogy tetszik, nagyon finom volt!
Dominika köszi,finom is volt mikor sült!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...