2014. október 6., hétfő

Szilvás rétes 2.

                                                                            
Blogomon már egy  szilvás rétes szerepel azt akkor blogjátékra készítettem.  Lefagyasztva volt kb. 25 dkg. szilva  most azt használtam fel.
Hozzávalók és elkészítése: Bolti fagyasztott leveles tésztával készítettem, csupán fél csomagból  Fagyasztott szilvát  (magozva és feldarabolva volt  eltéve) szobahőmérsékleten hagytam  felolvadni majd azzal a folyadékkal ami kijött belőle  edénybe öntöttem 2 ek. cukrot  és 1 mk fahéjat rászórtam és tűzhelyre tettem  ahol kicsit hagytam főni. Ekkor 1 csapott evőkanál étkezési keményítőt 2-3 evőkanál vízzel elkevertem és ráöntöttem a szilvára  összefőztem. Levettem a tűzhelyről és hagytam kihűlni. A kiolvadt tésztát  lisztezett gyúródeszkán kinyújtottam  a tészta közepére darált háztartási kekszet szórtam  és rákanalaztam  a szilvás tölteléket majd feltekertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és  felvert tojással megkentem. Előmelegített sütőben 220 C. fokon  20' sütöttem . Mikor kihűlt megszórtam porcukorral! 
Jó étvágyat kívánok !

4 megjegyzés:

Katalin írta...

De jól néz ki! Nálunk is rétes volt a hétvégén, szintén bolti lapokból, de réteslapból :-) Egyszer majd kipróbálom leveles tésztából is, amúgy is szeretjük, ha több a tészta benne.

Csigabige írta...

Húh, ez fincsi lehet! Tetszik! :)

Dominika írta...

Ez gyönyörű! Szinte érzem az illatát!

Éva írta...

Katalin érdekes én általában leveles tésztából készítem!
Csigabige örülök hogy tetszik, nagyon finom volt!
Dominika köszi,finom is volt mikor sült!