2014. december 1., hétfő

Diókrémes torta

A hétvégén a "csipet-csapat" minden tagja  itthon  volt sütemény volt bőven. Meglepetésnek  szántam ezt a kis tortát / ami elég gyors iramban készült el / a nagyobbik lányoméknak hogy emlékezzenek "arra" a napra!
                                                                              
Hozzávalók: /18 cm formához/3 tojásos piskóta, krémhez: 3 dl tej, 1 cs vaníliapuding, 20 dkg. vaj, 15 dkg. porcukor, 10 dkg. darált dió.
Elkészítése:  Piskóta  mikor kihűlt kettévágtam. Tejben a pudingot felfőztem a szokásos módon/természetesen ilyenkor cukrot nem teszek hozzá/. A vajat kikevertem a porcukorral majd a kihűlt pudingot is hozzátéve jól kikevertem ezután tettem hozzá a diót amit hozzákevertem. Az elvágott piskótát megtöltöttem a krémmel majd a külső részét is bekentem . A tortát körben darált dióval szórtam be. Ezután tettem az oldalára is és a tetejére is csokoládét és pár szem gyöngyöt szórtam rá.
Ui:(A torta tetején levő csoki szíveket megmaradt csokoládéból szoktam csinálni amit elteszek  a hűtőbe  és apránként felhasználom. Felolvasztom a csokit ráöntöm /kicsit vastagabb rétegben/ egy fóliával borított lapos tányérra mikor már kicsit megdermedt akkor bármilyen kiszúró formával kilehet szaggatni! Megüresedett vajtartóba teszem és vár a sorára:-))

4 megjegyzés:

Csigabige írta...

Nagyon szép és finom tortát készítettél, nem csoda, hogy gyorsan elfogyott! :)

María írta...

Örülhettél, hogy együtt volt a "csipet-csapat".
Finom lehetett ez a diókrémes torta.

Marti M írta...

Nagyon szép lett!

Roza írta...

Évám, ügyes voltál, nagyon guszta lett a tortád. Nem is csodálom, hogy a csipet-csapat hipp-hopp eltüntette:)