2015. április 16., csütörtök

Karika fánk, az amerikai donut

                                                                                

Hozzávalók:
25 dkg. liszt
1/2 cs sütőpor
2 evőkanál cukor
1 db tojás
1 dl tej
1 ek olaj+bőven a sütéshez
1 tk fahéj+2 ek.porcukor keveréke a  tészta hempergetéséhez
lekvár
*
Elkészítése:Összekevertem a lisztet a sütőporral és a cukorral. Elkevertem a tojást, tejet és az olajat majd a lisztes keverékkel összegyúrtam. Kinyújtottam 1 cm vastagra a tésztát és kétféle fánkszaggatóval kiszaggattam. Olajat forrósítottam  amiben kisütöttem a fánkot majd a porcukor és fahéj keverékében megforgattam. Tányérra pakoltam és lekvárral  tálaltam.Nagyon finom! (Ebből a mennyiségből 12 db lett!)
Forrás: 2013.receptes újság

3 megjegyzés:

Katalin írta...

De szép könnyű fánkoknak néznek ki! Sütőporosat még nem ettem. Finomak lehetnek, egy kis házi lekvárral :-)

Csigabige írta...

Nagyon jól néznek ki! Olyanok, mintha egy filmből jöttek volna! :)

Éva írta...

Katalin köszönöm!
Csigabige köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...