2015. április 14., kedd

Házi gnocchi medvehagymás szósszal

Medvehagymát eddig süteménybe tettem ami ízlett. Most elhatároztam hogy szószt készítek,  sok receptet  átnéztem  az interneten végül ez volt számomra vonzó amit itt találtam !
                                                                                  
Hozzávalók:
1 cs.medvehagyma
1/2  leveskocka
1,5 ek liszt
2 ek olaj
3 ek tejföl
*
Elkészítése:/Zöldségesben vettem a medvehagymát  csomóra, lemérni  elfelejtettem./ Medvehagymát alaposan megmostam majd feldaraboltam. Edénybe tettem felöntöttem annyi vízzel ami ellepte kevés sót hozzátéve   kicsit főztem. Kiszedtem a léből és leturmixoltam. Amiben főtt azt a levet használtam fel a továbbiakban , olajat forrósítottam és a lisztet rászórva  megpirítottam  majd felöntöttem a lével  és bele morzsoltam a leveskockát  és a leturmixolt pépet. Együtt főztem mikor már kezdett sűrűsödni akkor tettem bele a tejfölt  amivel felfőztem . Elkészítettem  kifőztem a gnocchit tányérra  raktam  rákanalaztam a szószból  kevés reszelt sajtot szórtam rá. Nagyon-nagyon finom !

4 megjegyzés:

undercover írta...

Ezt ki kell próbálnom, Éva. A nővéremtől kapok medvehagymát pénteken, ő maga szedi az erdőben (egí jó karban lévő 76 éves).
Köszi a receptet.

teller-cake írta...

Ez nekem is nagyon tetszik. szívesen kipróbálom. :-)

Csilla írta...

Ezt a szószt én is ki fogom próbálni, köszi! Szeretem a medvehagymát. :)

Éva írta...

undercover remélem már azóta ki is próbáltad és ízlett! Egészségetekre!
teller-cake egészségetekre!
Csilla remélem elnyeri tetszésedet, nekem nagyon ízlett, egészségetekre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...