2015. április 17., péntek

Perec

                                                                               

Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 mk só
1 dl tej
1 ek cukor
1 dkg élesztő
1/2 dl víz
2 dkg. margarin
1 tojássárgájának a fele/többivel kentem  a tésztát/
vegyes magok, reszelt sajt
*
Elkészítése: Liszthez tettem a sót elkevertem, langyos tejbe cukrot tettem élesztőt belemorzsoltam  hagytam kicsit felfutni. A felfutott élesztőhöz tettem a tojássárgáját  összekevertem és a liszthez öntöttem majd a vizet és az olvasztott margarint is beletéve jól bedagasztottam a tésztát. 30' hagytam pihenni , ezután enyhén lisztes deszkán átgyúrtam és feldaraboltam 5 részre. Egyenként a tésztát kb.50 cm.hosszú  hengerekre  sodortam  majd megformáztam perecnek és sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam ahol ismét 15'pihentettem. Ezután a felvert tojással megkentem és beszórtam magokkal  és reszelt sajttal . Előmelegített sütőben 230 fokon 20' sütöttem. Nagyon finom !

4 megjegyzés:

Horváth Emerencia írta...

Reggel ki fogom próbálni! Köszönöm a receptet!

Roza írta...

Évike, nagyon guszták a pereceid!:)

Timi írta...

Köszönöm az ötletet!!! Meg is fogom csinálni tízóraira! :o)

Éva írta...

Horváth Emerencia örülök hogy tetszik, egészségetekre!
Roza köszi!
Timi örülök hogy tetszik, egészségetekre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...