Hozzávalók
/2 személyre/
nokedli:
25 dkg liszt
1 teáskanál só
1 mokkáskanál őrölt bors
1 gerezd fokhagyma
2,5 dl folyadék vegyesen tej és víz
többi hozzávalók:
10 dkg. füstölt szalonna
2 db tojás
1/2 dl tej
só és őrölt bors
tálaláskor apróra vágott friss petrezselyem
*
Elkészítése: A szalonnát apróra felkockáztam és kisütöttem . A pörcöket kiszedtem félretettem. A nokedlitésztához a lisztet , a sót és a borsot összekevertem egy tálba és hozzátettem a megpucolt összezúzott fokhagymát majd a folyadékot ráöntve fakanállal  összedolgoztam a tésztát. Forrásban lévő vízbe amibe sót és 2 evőkanál olajat tettem  beleszaggattam a nokedlit. Mikor feljött a víz tetejére a tészta  szűrőkanállal kiszedtem lecsepegtettem  és a szalonna zsírjába öntöttem. Mikor az egész tésztát kiszaggattam  akkor a pörcöket is rászórtam a tésztára és visszatettem a tűzhelyre átkevertem  az egészet és ráöntöttem az előzőleg felvert 2 tojás és 1/2 dl tej keverékét. Átforgattam  kevergetve készre főztem ! Tálalásnál  apróra vágott friss petrezselymet szórtam rá.  Fejes salátát készítettem mellé! 
                                                        Nagyon finom laktató ebéd volt!

 
 
6 megjegyzés:
Kösz az ötletet, nagyon fincsi lehet! Épp azon agyaltam, hogy mit főzzek. Nem is emlékszem, mikor készítettem utoljára ilyet! Ma lesz a napja!!!:)
Évám, a nokedli tésztából szerintem kimaradt a tojás, nem?
Tiffanylda örülök hogy tetszik ez a recept, de ebbe a tésztába nem kell tojást tenni csak fokhagyma só, bors tej és víz keveréke. Nagyon finom!
Elkészítettem - én egy tojással -, így is finom volt, köszi!:) Mentettem az eredetit, legközelebb az lesz!
Tiffanylda egészségetekre!
Nagyon szeretjük a tojásos nokedlit salátával. Én nem olvastam Stahl Judit könyvét, mégis hasonlóan készítem, tehát fokhagymával, szalonnapörcösen, ugyanis így tanultam én meg a nagymamámtól. De én is teszek a tésztába tojást. Holnap készítek is, ez volt betervezve. Salátát ma vettem hozzá.
Megjegyzés küldése