2015. április 10., péntek

Mákos béles

                                                                                 

Hozzávalók:
tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg margarin
2 tojássárgája
1/2 dl tej
1/2 cs sütőpor
5 dkg porcukor
csipet só
töltelékhez:
sárgabaracklekvár
5 dkg margarin
17 dkg porcukor
2 dl tej
20 dkg darált mák
14 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2 tojásfehérje
*
Elkészítése:  Összegyúrtam a tésztához valókat és két részre osztottam.Az egyiket kinyújtottam és kibéleltem vele  egy közepes nagyságú tepsit.  Megkentem baracklekvárral. Töltelékhez: habosra kevertem a vajat a porcukorral, hozzáadtam a tejet a finomra darált mákot, sütőporral elkevert lisztet , végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. A lekvárral megkent lapra simítottam és betakartam a másik darab  kinyújtott tésztával. Tetejét megszurkáltam és az előmelegített sütőben 200 fokon  25' sült. Mikor már teljesen kihűlt akkor szeleteltem és szórtam be vaníliás porcukorral.Nagyon-nagyon finom!
Aki szereti a mákos édességet az ne várjon sokáig a próbasütéssel:-))
Egészségetekre!

Ui: Utólag vettem csak észre hogy egyik blogjáték kapcsán már elkészítettem ezt a süteményt, de saját szakácskönyvemből ez a főpróba!

4 megjegyzés:

Timi írta...

Nálunk is nagy kedvenc a mákos süti!!! Köszi a receptet!!!

teller-cake írta...

Ez nagyon nekem való recept, fantasztikus az a vastag máktöltelék benne. :-)

Kritti írta...

Köszönöm szépen, kedvencem a mákos! :)

Katalin írta...

De jól esne most belőle egy szelet :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...