2015. augusztus 30., vasárnap

Rántott hús krumplis bundában

                                                                               
Hozzávalók:
sertéshús/ nekem most lapocka/
2 db krumpli
liszt,
tojás
fűszerek:só, őrölt bors
olaj a sütéshez
*
Elkészítése: Húst megmostam papírtörlővel leszárítottam szeleteltem majd  kiklopfoltam . Mindkét oldalát só és bors keverékével beszórtam. Krumplit megtisztítottam megmostam és nagy lyukú reszelőn lereszeltem amit szintén besóztam kicsit állni hagytam a sóban majd kinyomtam a levét. A hús szeleteket először lisztbe majd felvert tojásba és végül  a reszelt krumpliba forgattam.A krumplit jól rányomogattam a húsra és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütöttem.Mikor kivettem az olajból papírtörlőre pakoltam. Nagyon finom érdemes kipróbálni!
Ui:Nők Lapja Konyha újságban találtam a receptet, ahol tarjával  készült . Természetesen  ennél az ételnél is ahány ház annyi szokás hogy ki miből  készíti a rántott húst. Általában lapockát azért szeretem mert többféle ételre feltudom használni. 70 dkg  húsból  4 szeletet letudtunk vágni úgy hogy a szeleteket  még klopfolás után kettévágtam ./Igaz ilyen kicsi lett de ez nem baj/ A többi húst elkészítettem sült húsnak amiből ebéd is lesz és még kenyérre is tudunk kenni !
Jó étvágyat!
                                                        

5 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

NO, ezt a rántott-hús változatit nem ismerem. Lehet, hogy ki fogom próbálni - ámbár én mostanában, nem bő olajban, hanem tepsiben a gázsütőben sütök a húst- kevesebb olajat szív fel.Szerintem úgy is sikerülni fog.

aranyos fodorka írta...

Nem tudtál semmit intézni a z undorító, bosszantó, idegesítő reklám ügyében ? Az embernek elmegy a kedve,hogy hozzád kommenteljen....

Éva írta...

aranyos fodorka annak örülök hogy tetszik a rántott husim. Annyira sok olajat nem szív fel ha kiveszem az olajból teszem papírtörlőre. Annak viszont nem örülök hogy ismét találkoztál ezzel a reklám témával! Sajnos nem tudok mit tenni , de ha van ötleted esetleg tudsz valamit szólj és kipróbálom! Én magam nem vagyok egy számítógép zseni sajnos:)

Monika írta...

Éva! A házi ketchup recepted eláll télire is ,ugye? :http://takarekoskonyha.blogspot.hu/2012/06/kecsap-keszitese-hazilag.html
Köszönöm!
És: éhes vagyok::)))))

Éva írta...

Mamka igen eláll, gondolom jó hűvös kamrád van abban különösen jól fogja érezni magát!Egészségetekre! Köszi!