2015. augusztus 7., péntek

Tejbegríz

Nagyon finom tud lenni  kicsit már kihűlni/mert én csak így szeretem/ megszórva fahéjjal és pár szem hideg meggybefőttel! Könnyed étel ebben a hőségben!
                                                                           
Hozzávalók és elkészítése:  1/2 liter tejbe 2 evőkanál cukrot és kis kanál vaníliacukrot tettem  lassú tűzön elkezdtem főzni  közben beleszórtam  3,5 evőkanál búzadarát. Mikor már kezd kicsit sűrűsödni  tűzhelyről levettem és tányérba szedtem. Kicsit hagytam hűlni majd meggyszemeket tettem rá és megszórtam fahéjjal!
Nagyon finom és hamar elkészül !

                                                                               

4 megjegyzés:

Ani írta...

Annyira tetszik ez a természetesség a blogodban! tejbegríz! Miért ne?!

Kavics írta...

Nagyon szeretem a tejbegrízt (is) és én is mindig fahéjjal megszórva eszem. Szeretem, ha folyós, ha kicsit keményebb, sőt azt is ha lesznek benne (gríz)csomók. :-D

Lívia írta...

Én is szeretem a tejbegrízt, egyszer egy héten biztos, hogy készítek magamnak, fahéjjal vagy kakaóval megszórva, vagy lekvárt teszek rá, de gyümölcs is került bele már nálam is.

Éva írta...

Ani köszi!
Kavics valahogy én is így vagyok vele mint ahogy Te:-)
Lívia örülök hogy szereted, nálam a kakaós kimarad:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...