2015. augusztus 20., csütörtök

Ünnepi kenyerünk !

                                                                             
Félbarna kenyérkénk egészben
Hozzávalók:
Kovászhoz/amit előző nap összeállítok/
10 dkg rozsliszt
2-3 g friss élesztő
1 evőkanál langyos víz
1,5 dl joghurt
tésztához:
35 dkg finom liszt
5 dkg rétes liszt
1 adag kovász
1 dkg friss élesztő
1 tk só
1,5 dl langyos víz

*
Elkészítése: Előző nap összekeverem a kovászhoz valókat letakarva konyhapulton tároltam a felhasználásig. Tálba mértem a liszteket összevegyítettem majd beletettem a kovászt rámorzsoltam az élesztőt hozzá a sót és a vizet. Az egészet bedagasztottam . Letakarva hagytam 1 órát pihenni. Lisztes deszkára borítottam kicsit átgyúrtam a tésztát majd formáztam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem letakartam és még 20' pihent. Ezután vízzel lespricceltem éles késsel bevágtam és magokat szórtam rá. Hideg sütőbe tettem  A tészta tetejét beborítottam egy sütőpapírral és bekapcsoltam a sütőt 250 fokra 40' letelte után papírt levettem a kenyér tetejéről és tovább sütöttem még 10'. Mikor elkészült kivettem vízzel lespricceltem majd rácsra téve hagytam teljesen kihűlni.  Ezután vágtam ketté, nagyon finom külsőleg ropogós belseje puha!

                                                                           
és megszegve!

6 megjegyzés:

teller-cake írta...

Gyönyörű! Mi gyrost készülünk sütni a barátokkal, a Te recepted szerinti lepénykenyérrel. Ugye az is számít ezen az ünnepen? :-)

Katalin írta...

Szép lett a kenyered! Én is sütöttem mára, de a tiéd azért szebb! Nekem soha nem szokott úgy isten igazából sikerülni a kenyér sütés, de azért meg lehet enni :-)

Éva írta...

teller-cake köszi! Az is jó hiszen kenyérként eszitek , egészségetekre! Jó szórakozást kívánok!
Katalin köszi! Az a lényeg hogy finom, egészségetekre!

Tiffanylda írta...

Gyönyörű a kenyérkéd! Szép ünnepet nektek! Én nem sütöttem az idén...

Ani írta...

Szép lett!

Éva írta...

Tiffanylda köszi!
Ani köszönöm!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...