Megtalálható a recept blogomban , de annyira egyszerű leírom !
Hozzávalók:
2 kg birsalma
35 dkg cukor
2 evőkanál citromlé
2-3 szem szegfűszeg
késhegynyi fahéj
*
Elkészítése:(Az ízesítést mindenki ízlésének megfelelően adagolhatja.) Birsalmát jó alaposan megmostam majd héjával együtt feldaraboltam annyi vizet öntöttem rá ami éppen elfedi a citromlevet is hozzáöntöttem és feltettem főni. Mikor már puha volt a birsalma akkor levettem a tűzhelyről és turmixoltam majd vissza a tűzhelyre és hozzátettem a cukrot és az ízesítőket.Alacsony hőfokon főztem és közben kevertem mindezt addig még eléri a kellő sűrűséget.(Akkor már pöfög) Levettem a tűzhelyről és az odakészített üvegekbe szedtem majd lezártam és betakargattam másnapig pihenni:) Ezután dekoráltam és tettem pihenő helyükre:-)
/ 6 üveggel lett./
/ 6 üveggel lett./
Ui: Többször említettem már hogy szeretek lekvárt készíteni azok nem nagy mennyiségben készülnek, inkább többfélék ! Erről a birslekvárról jutott eszembe egy kedves idős néni a lépcsőházunkból akinek az előző birslekváromból adtam és annyira áldott érte engemet, sajnos már ezt a lekváromat nem tudja megkóstolni !
Téli napokra!
1 megjegyzés:
Szép lett a lekvárod! Nagyon finom a birslekvár, én is tettem már el, 1-2 éve. Akkor mi is kaptunk birset, abból készült.
Megjegyzés küldése