Hozzávalók:
30 dkg liszt
6 dkg porcukor
6 evőkanál tej
2 db tojás
1 cs. sütőpor
1 evőkanál olaj
+olaj a sütéshez és fahéjas porcukor a forgatáshoz
*
Elkészítése: Összekevertem a porcukrot a tejjel ,tojással és az olajjal. Külön tálban összevegyítettem a lisztet a sütőporral majd az előzőleg elkevert masszához tettem és összegyúrtam. Olajat forrósítottam és a tésztából golyókat formáltam amit olajba téve megsütöttem. Az olaj hőmérsékletét közben jó ha levesszük mert hajlamos az erős barnulásra. Mikor az olajból kivettem a megsült tésztákat beletettem egy tálba amibe előzőleg porcukrot és fahéjat kevertem össze. Megforgattam ebben a keverékben és úgy tettem egy nagyobb tálba. Fánktól kicsit sűrűbb de nagyon finom lekvárral ! (könnyen elkészíthető)
Jó étvágyat kívánok!
1 megjegyzés:
Ezt mi mindig kakaós cukorba forgattuk...és milyen jó, hogy felidézted! Évek óta nem készítettem már ilyent...
Megjegyzés küldése