Hozzávalók:
1,5-2 kg szőlő
20 dkg cukor
3 evőkanál citromlé
1 cs. Dzsemfix extra
*
Elkészítése: A szőlőt leszemeztem kiválogattam az egészséges szemeket majd megmostam . Lehet hogy furcsa amit most írok de én krumplinyomóval préseltem ki a szőlőt majd szűrőkanálon átöntöttem hogy a véletlen belekerült magokat leszűrjem.( Sem a gyümölcsöt nem mértem meg pontosan sem a kapott levet, de kb 1/2 liter lett.) Ezután beletettem a cukrot citromlevet és a port elkevertem majd feltettem tűzhelyre forrni közben kevergettem. Forrástól számított 5-6' után levettem és az előzőleg odakészített üvegekbe öntöttem. Zártam az üvegeket és betakarva másnapig hagytam pihenni.
Ui:Kata írta hogy akár hús mellé , vagy kenyérre kenve is finom! Ahogy elkészült üvegekbe tettem kis maradékot megkóstoltam, nagyon finom ! Gasztroajándék is lehet belőle!
2 megjegyzés:
Éva, ez nagyon jól hangzik! Sajnos nincs szőlőm, a boltban nagyon drága, de majd jövőre beszerzek valahonnan :)
Milyen finom különlegességet készítettél ismét! Fincsi lehet, még nem ettem ilyet :-)
Megjegyzés küldése