2015. október 24., szombat

Ördögpirula

                                                                            

Hozzávalók:
30 dkg liszt
6 dkg porcukor
6 evőkanál tej
2 db tojás
1 cs. sütőpor
1 evőkanál olaj
+olaj a sütéshez és fahéjas porcukor a forgatáshoz
*
Elkészítése: Összekevertem a porcukrot a tejjel ,tojással és az olajjal. Külön tálban összevegyítettem a lisztet a sütőporral majd az előzőleg elkevert masszához tettem és összegyúrtam. Olajat forrósítottam  és a tésztából golyókat formáltam amit olajba téve megsütöttem. Az olaj hőmérsékletét közben jó ha levesszük mert hajlamos az erős barnulásra. Mikor az olajból kivettem a megsült tésztákat beletettem  egy tálba amibe előzőleg porcukrot és fahéjat kevertem össze. Megforgattam  ebben a keverékben és úgy tettem  egy nagyobb tálba.  Fánktól kicsit sűrűbb de nagyon finom lekvárral !         (könnyen elkészíthető)

Jó étvágyat kívánok!

1 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Ezt mi mindig kakaós cukorba forgattuk...és milyen jó, hogy felidézted! Évek óta nem készítettem már ilyent...