2015. október 13., kedd

Szilvalekváros sütemény leveles tésztával

Tudok készíteni házi leveles tésztát is , de nagyon  praktikusnak tartom  a bolti leveles tésztát és finom .
Általában mélyhűtőben lapul azokra a napokra  mikor gyorsan szeretnék sütni , olyankor  bármilyen töltelékkel készíthetem lekvárral, dióval , mákkal , túróval sőt már pudinggal is készítettem és nagyon finom! (Kettőnknek egy csomag  kétszeri sütésre elég.) Most előző évről megmaradt szilvalekvárommal készült!
                                                                                
Hozzávalók:
25 dkg bolti leveles tészta
lekvár
1 db tojás
*
Elkészítése: Fagyásból kiengedett tésztát kinyújtottam  felvágtam szögletes formára majd középre egy teáskanál szilvalekvárt tettem. Felvert tojással a tésztát a lekvár körül kicsit bekentem majd átlósan összehajtottam a tészta csücskét. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem ahol tészta tetejét tojással lekentem és előmelegített sütőben 220 fokon 20' sütöttem. Mikor kihűlt akkor porcukroztam. Nagyon finom, imádom a szilvalekváros sütiket!
Megkínálhatlak?

1 megjegyzés:

Karamella írta...

Nagyon jól néz ki!