Hozzávalók és elkészítése: Paradicsomot megtisztítottam a szárától és alaposan többször megmostam. Az előre odakészített tiszta üvegekbe raktam volt olyan üveg amibe csípős zöldpaprikát is tettem. Feltettem edénybe vizet forralni / kb. annyit amivel feltudtam önteni az üvegeket ,ez attól is függ hogy mennyi a paradicsom?/ 8 db 700 g üveget töltöttem tele paradicsommal ehhez :kb.5 liter vizet 20 dkg cukrot 1,5 dl 15% ecetet teáskanál sót, evőkanál koriander és szemes bors keverékét , 1-2 babérlevelet forraltam fel mielőtt levettem volna csipetnyi szalicilt szórtam bele és még forrón a paradicsomokra öntöttem ezt a levet. Lezártam az üvegeket és betakartam másnapig száraz dunsztban tartottam!
(A fotó igen kapkodva készült esti órákban)
2 megjegyzés:
Nagyon szépek! Mi a csalamádéba szoktunk tenni.
Katalin köszi, elég korán tettem el csalamádét így ez most csak ilyen formában végezte:)
Megjegyzés küldése