2015. október 21., szerda

Zöldparadicsom savanyúságnak téli napokra

Emlékszem nagyon sokszor készített ilyen savanyúságot anyukám főleg akkor  amikor nem érett be időben a paradicsomunk.Készítettem már régebben én is, most lányoméknál maradt zölden elég sok paradicsom  kár lett volna veszni hagyni,  ezért ismét elővettem ezt a receptet ami nagyon egyszerűen elkészíthető és igen finom lesz majd!
                                                                         
                                                                           
Hozzávalók és elkészítése: Paradicsomot megtisztítottam a szárától és alaposan többször megmostam. Az előre odakészített tiszta üvegekbe raktam  volt olyan üveg amibe csípős zöldpaprikát is tettem. Feltettem edénybe vizet forralni / kb. annyit amivel feltudtam önteni  az üvegeket ,ez attól is függ hogy mennyi a paradicsom?/ 8 db  700 g üveget töltöttem tele paradicsommal ehhez :kb.5 liter vizet 20 dkg cukrot  1,5 dl 15% ecetet   teáskanál sót, evőkanál  koriander és szemes bors keverékét ,  1-2 babérlevelet  forraltam fel mielőtt levettem volna csipetnyi szalicilt szórtam  bele és még  forrón a paradicsomokra öntöttem ezt a levet. Lezártam az üvegeket és betakartam másnapig száraz dunsztban tartottam!
(A fotó igen kapkodva készült esti órákban)
    

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon szépek! Mi a csalamádéba szoktunk tenni.

Éva írta...

Katalin köszi, elég korán tettem el csalamádét így ez most csak ilyen formában végezte:)