2015. november 19., csütörtök

Svéd gombasaláta - LVK.2. fordulójára !

Melinda  blogjátékának ebben  a fordulójában  Skandináv konyha finomságai  közt válogathatunk !
A receptet amit választottam mert érdekesnek találtam   itt találtam !
/A leírt mennyiség feléből készítettem el!
                                                                             
              
Hozzávalók:
300 g gomba
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
200 g paradicsom
40 g sűrített paradicsom
0,5 g citrom héja és leve
2 evőkanál olaj
fekete bors/őrölt
oregánó
bazsalikom
2 db babérlevél
kristálycukor
*
Elkészítése: Először forró vízbe mártottam a paradicsomot és lehúztam a héját majd apróra vágtam. Gombát és hagymát is megpucoltam és szintén apróra vágtam. Olajat hevítettem amiben   a vöröshagymát dinszteltem majd hozzátettem a fokhagymát, gombát és együtt pirítottam. Ezután tettem bele a paradicsomot és a paradicsompürét a citrom reszelt  héját és levét, babérlevelet és a többi fűszereket ízlés szerinti mennyiségben  valamint kevés cukrot és az egészet sűrűre főztem. Lehűtöttem  és pirítóssal  nagyon finom vacsoránk lett belőle!
Jó étvágyat kívánok!

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Jaj de finom lehetett, ezt jól kitaláltad :-)

Horváth Emerencia írta...

Mai vacsora!!! Köszi !

Anikó írta...

Nagyon szeretem, de sosem készítettem, mindig készen vettem olyan helyeken, ahol hidegtál dolgok kaphatóak, az egyik legfinomabb saláta:-)

Melinda Sásdi írta...

Bizony ez nagyon finom! A konyhán ahol dolgozom, szintén szokták készíteni.

Éva írta...

Katalin köszi finom volt!
Horváth Emerencia egészségetekre!
Anikó akkor már ismered, én eddig nem ettem de nagyon ízlett!
Melinda Sásdi köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...