Hozzávalók:
3 db krumpli
3 db tojás
olivaolaj / Vénuszt használtam
só, őrölt bors
Elkészítése: Megpucoltam a krumplit és vékony karikákra vágtam. Forró olajban megsütöttem majd kiszedtem és papírtörlőre pakoltam. A tojásokat felvertem kevés sót és őrölt borsot szórtam hozzá amiket belekevertem ezután a kisült krumplit is beleöntöttem és óvatosan összeforgattam. A teflon edénybe kevés olajat öntöttem amit felforrósítottam és beleöntöttem a tojásos krumplit hagytam sülni, nem kevertem csupán az edényt rázogattam. Mikor már úgy gondoltam hogy megsült az alja óvatosan egy sütőlapáttal alányúltam és átfordítottam hogy a másik oldala is süljön . Mikor elkészült egyben tányérra csúsztattam. Tetejére aszalt paradicsomot és csípős paprikát tettem! Nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A receptet itt találtam pár jó gondolattal együtt:
-"A nevüket is a kerek formájukról kapták, a tortilla valami olyasmit jelent magyarul, hogy tortácska. A spanyol tortilla tulajdonképpen egy krumplis rántotta vagy inkább krumplis omlett. Spanyolországban nagyon népszerű, szinte minden háztartás asztalán megjelenik legalább havonta egyszer, ha nem gyakrabban. A spanyol gyerekek gyakran kapnak tízóraira tortillás szendvicset, azaz kenyér közé"
"..
-A spanyol tortilla hidegen is kitűnő. A “tortilla de patatas a la española”, azaz krumplis omlett spanyol módra receptjében hidegen, majonézzel tálalják.
Spanyol tortilla változatai
A tortilla igazából az omlett spanyol megfelelője, és mint ilyen, a krumpli nem feltétlenül szükséges bele. Ettől függetlenül Spanyolországban szinte mindig krumplival készítik, és ezt gazdagítják további hozzávalókkal.
Másik nagyon népszerű fajta a krumplis-hagymás omlett. Ehhez a krumplikarikák mellett hagymakarikákat is sütnek az olajban, és így készítik el a tortillát. Szokás még borsóval, kolbásszal, füstölt sonkával, de akár tonhallal, kaliforniai paprikával készíteni, egyszóval bármivel, amivel omlettet készítenél."
-"A nevüket is a kerek formájukról kapták, a tortilla valami olyasmit jelent magyarul, hogy tortácska. A spanyol tortilla tulajdonképpen egy krumplis rántotta vagy inkább krumplis omlett. Spanyolországban nagyon népszerű, szinte minden háztartás asztalán megjelenik legalább havonta egyszer, ha nem gyakrabban. A spanyol gyerekek gyakran kapnak tízóraira tortillás szendvicset, azaz kenyér közé"
"..
-A spanyol tortilla hidegen is kitűnő. A “tortilla de patatas a la española”, azaz krumplis omlett spanyol módra receptjében hidegen, majonézzel tálalják.
Spanyol tortilla változatai
A tortilla igazából az omlett spanyol megfelelője, és mint ilyen, a krumpli nem feltétlenül szükséges bele. Ettől függetlenül Spanyolországban szinte mindig krumplival készítik, és ezt gazdagítják további hozzávalókkal.
Másik nagyon népszerű fajta a krumplis-hagymás omlett. Ehhez a krumplikarikák mellett hagymakarikákat is sütnek az olajban, és így készítik el a tortillát. Szokás még borsóval, kolbásszal, füstölt sonkával, de akár tonhallal, kaliforniai paprikával készíteni, egyszóval bármivel, amivel omlettet készítenél."
3 megjegyzés:
De jó, ismét találtál egy jó spanyol receptet! Jól néz ki, finom is lehet, egyszerű de mégis különleges :-)
Én is valami hasonló tortillát néztem ki erre a fordulóra, hétvégén tervezem elkészíteni. Finomnak tűnik ez is. :)
Katalin nagyon finom, ahogy írtam is a bejegyzésben régebben már egyszer készítettem hasonlót de akkor még nem tudtam hogy ez a neve:-)
Okki nagyon finom!
Megjegyzés küldése