2016. február 2., kedd

Krumpligulyás

                                                                                
Hozzávalók:
  • 2-3 csík szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-1 db sárga-fehérrépa,zeller
  • 5-6 db. krumpli
  • 30 dkg sertéshús
  • fűszerek:só, őrölt bors, pirospaprika, csípős paprika, 1 tk.magyaros fűszerkeverék/házi
Elkészítése: Előkészületként feldaraboltam a szalonnát, megtisztítottam a fokhagymát vöröshagymát amit szintén feldaraboltam. Krumplit megtisztítottam kockára vágtam , a húst is kockára vágtam. A szalonnát zsírjára sütöttem majd rátettem a kétféle hagymát amit együtt dinszteltem ekkor raktam hozzá a felkockázott húst fehéredésig  sütöttem együtt majd meghintettem a fűszerekkel , ráöntöttem a krumplit  és felöntöttem vízzel  hogy jól ellepje . Addig főztem még a húst megpuhult addigra már a zöldség és a krumpli is puha! Nagyon finom laktató étel  ilyenkor finom házi csalamádéval , nyáron pedig különböző salátákkal!
Ha ezt az ételt készítem általában  emlegetni szoktuk mikor még régen bográcsban főztük mennyire finom is volt! Több zománcozott edényem van de ezt mindig vas/fém edényben készítem, egészen más az íze így!
Jó étvágyat kívánok hozzá!

2 megjegyzés:

teller-cake írta...

Ilyet tervezek szombaton főzni - fánkkal. A lányok már alig várják... :-))

Éva írta...

teller-cake akkor egy nagyon finom ebédetek lesz! Egészségetekre!