2016. április 29., péntek

Rántott szelet darált húsból

Csupán a napokban láttam meg Katalinnál  kíváncsi voltam hogy milyen is elkészítve? Gyors próbasütés követte:-))
                                                                          
Hozzávalók: 30 dkg darált hús /sertés, 15 dkg reszelt sajt/trappista, só, őrölt bors, panírhoz :liszt-tojás-prézli, olaj a sütéshez. 
🌸
Elkészítése: Darált húshoz tettem a reszelt sajtot  fűszereztem sóval borssal majd összeforgattam. Először gombócokat készítettem belőle ennyi mennyiségből nekem 8 db lett, majd lisztet tettem egy tányérra ahol a gombócokat egyesével ellapítottam ezután felvert tojásba és prézlibe forgattam és forró olajban kisütöttem. Ebédre sült krumplit ettünk hozzá, de készítettem francia salátát is ! Nagyon finom érdemes kipróbálni! (Férjuramnak is ízlett!)

                      Jó étvágyat kívánok!                                                     

3 megjegyzés:

Katalin írta...

Örülök, hogy jól sikerült, és a férjuradnak is ízlett :-)

marisz57 írta...

Én még nem próbáltam - elég vegyes véleményeket olvastam róla itt-ott a neten. Volt, akinek nem állt össze, biztos a hús , vagy a sajt minősége is befolyásolja. De egyszer azért én is megpróbálom, kettőnknek elég lesz annyi, mint nektek. Ha nem jön be, hát több is veszett Mohácsnál....

Éva írta...

Katalin köszi a receptet!
marisz57 még jó hogy én nem olvastam ezeket a negatív véleményeket, annyira biztos voltam abban hogy csak jó lehet! Érdemes egy próbát tenned csak azt tudom mondani finom!