2016. április 25., hétfő

Spagetti pirított kelkáposztával és baconnal-Szakácsmustra 17.fordulójára!

Bogi ennek a fordulónak háziasszonya és  felhívta figyelmünket  Mautner Zsófia  receptjeire !  Mondhatnám azt is hogy csupán látásból ismerem:-)) a műsoraiban már láttam ,  de eddig receptjét még nem próbáltam elkészíteni. Most  itt találtam két receptet is ami tetszik és aránylag pénztárcakímélő.Csupán az egyiket készítem  el, talán  egyszer kipróbálom  a másikat is! (Kicsi változtatással  voltam  kénytelen elkészíteni, a sajtot másfélével helyettesítettem !
                                                                              
Hozzávalók: 20 dkg spagetti, 20 dkg kelkáposzta vékonyra szeletelve, 1 fej vöröshagyma  vékonyra szeletelve, 1 gerezd fokhagyma reszelve, 5 dkg bacon csíkokra vágva, 5 dkg sajt,  friss petrezselyem aprítva, 2-3 ek olaj. só, őrölt bors, aprított  pirított mogyoró..
Elkészítése: Teflon edényt felforrósítottam beletettem a bacont pirosra sütöttem majd kiszedtem . Ebbe az edénybe tettem  3 evőkanál olajat mikor már forró volt akkor tettem bele a hagymát  és a kelkáposztát. Néhány percig rázogatva pirítottam  mikor már kicsit összeesettnek láttam a káposztát akkor sót és őrölt borsot szórtam rá. Kifőztem a tésztát  a szokásos módon edénybe öntöttem és ráborítottam a kelkáposztát majd a reszelt sajtot , pirított bacont és az apróra vágott petrezselymet. Az egészet jól összeforgattam és tálaltam. Nagyon finom !
Ui: Már többször megjegyeztem hogy férjuram csupán a hagyományos ételeket szereti, ha valami különlegeset kicsit eltérőt főzök akkor csupán megjegyzi hogy nagyon jó illata van!
Jó étvágyat !

3 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehetett, a színe pedig üde tavaszi :-)

marisz57 írta...

Kár, hogy nincs itthon kelkáposztám, vacsorára megcsináltam volna.

Éva írta...

Katalin nagyon finom volt, köszi!
marisz57 érdemes egyszer kipróbálnod finom!