2016. május 11., szerda

Pezsgős laska "Ízőrzők" Szúrdokpüspöki

Igen olcsó egyszerű étel egy  kiadós leves után ideális !                                                                              
Hozzávalók és elkészítése: 25 dkg liszt, 1 teáskanál cukor, csipet só, 1 teáskanál szódabikarbóna és annyi víz amitől jól gyúrható tészta lesz!  A hozzávalókat összegyúrtam 5' pihentettem a tésztát majd  vékonyra kinyújtottam és derelyevágóval felszabdaltam különböző formákra/a formába itt-ott belevágtam /. Teflon edényt felforrósítottam ebbe pakoltam a tészta darabokat és mindkét oldalát megsütöttem semmi zsiradék nem kell alá. Bármilyen olvasztott zsírral megkenhető  vagy szilvalekvárt kanalazzunk rá. Mindkettővel nagyon finom kipróbáltam !
Ui: Természetesen nagyobb család esetén hozzávalók  mennyisége duplázható!
Jó étvágyat kívánok!

4 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Ez nagyon jól néz ki. Finom lehet. De nem túl édes? Én egy kis sült szalonnával tudnám elképzelni. :) Plusz egy kis tejföl. De a cukor miatt félek, hogy nem illik hozzá. Vagy sósabbra is lehet csinálni?

Bridge írta...

Éva! Te mindig újabb és újabb meglepetéseket hozol. :)

Éva írta...

Évi maga a tészta attól az 1 teáskanál cukortól nem édes .Nekünk sült szalonna zsírjával megkenve ízlett a legjobban. (Ha úgy gondolod a tésztába ne is tegyél cukrot.
Bridge örülök ha tetszik:)

Évi - Ízek és utazások írta...

Akkor hasonló az ízlésünk. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...