2016. május 27., péntek

Zserbó golyók Blogjátékra!

Évi blogjátékára már egy krumplis receptet elkészítettem elküldtem. Gondoltam nézek valami édességet is, ezt az egyszerűen elkészíthető desszertet találtam itt . Csodálkoztam hogy a recept svájci? de elhiszem! Korábban már készítettem  hasonló alapanyagokkal  itt megtalálható, nagyon kicsi a két recept közt a különbség!
(Ami érdekes még a dologban hogy pont annyi alapanyag volt itthon a konyhámban amiből fél adagot eltudtam készíteni!)
                                                                           


Hozzávalók: 8 dkg  darált keksz, 8 dkg darált dió,  10 dkg aszalt sárgabarack, 3 evőkanál sárgabaracklekvár, kevés rumaroma, csokoládémáz  golyók bevonásához.( A golyók készítésénél semmi cukrot nem tettem hozzá!)
Elkészítése: Aszalt sárgabarackot kis edénybe tettem leöntöttem kevés vízzel amibe rumaromát tettem . 1/2 órát áztattam majd leszűrtem és a lekvárral együtt leturmixoltam. Ezután tettem hozzá a diót , kekszet és összegyúrtam majd golyókat formáltam belőle. Ha kicsit puha betehetjük hűtőbe. Csokimázhoz most nem bolti tortabevonót használtam  hanem a zserbó süteményhez használt csokit: 2 evőkanál cukor 2 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál víz mikor elolvadt a cukor akkor vettem le a tűzhelyről és  4 dkg margarint kevertem el benne . Mikor kicsit már hűlt a csoki akkor vontam be a golyókat!
Megkínálhatlak?

2 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Igen, én kérek! :)

Éva írta...

Évi akkor küldöm fénypostával:-))